Orban o apără pe noua șefă TVR: Lucra la Departamentul pentru minorități când a realizat interviul cu vrăjitoarea

Orban o apără pe noua șefă TVR: Lucra la Departamentul pentru minorități când a realizat interviul cu vrăjitoarea

Ramona Săseanu era redactor la Departamentul pentru minorități când a realizat interviul cu vrăjitoarea și promova specificul diferitelor minorități care trăiesc în România, spune Ludovic Orban despre cea propusă de PNL și numită de Parlament director interimar al TVR.

„Am văzut reacția... Ce s-a găsit despre dna Săseanu că a realizat interviul cu persoana respectivă, vrăjitoarea. Dana Săseanu era redactor la Departamentul minoritățior naționale și în cadrul emisiunilor se promova specificul diferitelor minorități care trăiesc în România.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Să scoți din context doar o chestiune... După aia povestea cu municipiile reședință de județ... Cam puțin ca să califici un om”, spune președintele PNL, Ludovic Orban.

El afirmă că există profesioniști în televiziune în toată țara, iar propunerea putea fi de la orice studio teritorial.

„O recomandă o activitate de aproape 20 de ani în media, atât în zona privată, cât și în televiziunea publică. Nu i se poate imputa nimic în cariera profesională. Este vorba de un interimat și cred că nu poate directorul general al TVR, nu e în mod obligatoriu să fie din București, din zona ghemului de interese care există la televiziunea centrală.

Poate fi un om care are o altă perspectivă, care a văzut cum funcționează televiziunea de la firul ierbii, adică dintr-un studio teritorial și în scurta perioadă, pentru că nu va fi o perioadă foarte lungă, trebuie să asigure un management corect, obiectiv al televiziunii. Prea multă pasiune s-a consumat”, conchide Orban.

Context

Reacția lui Orban vine după ce presa a scris că în 2015 Ramona Săseanu a luat un interviu unei femei care se recomanda drept „vrăjitoare, tămăduitoare sau clarvăzătoare”, iar interviul a fost difuzat pe TVR 3. Ea a fost criticată că materialul părea mai degrabă unui publicitar pentru vrăjitoare decât un interviu.

Ea a fost criticată și pentru că, atunci când a dat un concurs la TVR, la București, ea fiind atunci producător la TVR Craiova. În interviu ea pare nepregătită, neștiind cifre despre emisiunea pe care ea o realiza. În plus, greșește vorbind de ”municipiile de județ” în loc de ”municipiile reședință de județ”.

Parlamentul a respins marți rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019 și a demis conducerile celor două instituții.

De asemenea, Legislativul a validat noile conduceri ale celor două instituții.

Astfel, Ramona Săseanu a fost numită în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune. Liviu Popescu, propus de USR PLUS, a fost numit în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Citește pe același subiect și:

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!