PSD va contesta la CCR numirile interimare de la TVR și radioul public

PSD va contesta la CCR numirile interimare de la TVR și radioul public

PSD va contesta la Curtea Constituţională numirile interimare de la Societatea Română de Televiziune şi de la Societatea Română de Radiodifuziune, a declarat preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, PSD nu are o problemă cu persoanele numite, ci cu procedura de numire.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"S-au făcut nişte numiri interimare la radioul public şi la televiziunea publică, o forţare a regulamentului şedinţelor comune. Sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei Europene pentru schimbările abuzive de la televiziunile publice din ţările respective.

Categoric, PSD va contesta la CCR aceste numiri interimare de la radio şi de la TVR. (…) Eu mă refer la proceduri, nu la persoane. Nu vreau să atac pe nimeni personal. Vom ataca şi la CCR, vom scrie şi la Comisia Europeană şi cred că nu vor mai fi patru state investigate, o să fie cinci state investigate, inclusiv România.

Nu poţi să pici un raport, rămâne instituia fără director şi să spui că într-o oră ţinem comisie şi haideţi să facem propuneri. Cine a auzit aşa ceva? A fost ceva anticipat, deja aranjat, de aceea, PSD nici nu a avut propuneri", a afirmat Ciolacu, la DC News.

Parlamentul a decis, marţi, numirea Ramonei Săseanu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune şi a lui Liviu Popescu în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Citește și articolul de opinie scris pe această temă de Ioana Ene Dogioiu: Un câștig pentru Radioul Public, o nouă catastrofă pentru TVR. Independenta de la PNL

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!