Hai să facem un centru de vaccinare la sediul USR PLUS

Hai să facem un centru de vaccinare la sediul USR PLUS

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate, afirmă că Biserica ar trebui să se implice în campania de vaccinare, fiind o chestiune de sănătate publică.

Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie? Până la urmă, influenţa Bisericii în societate este foarte mare şi ar trebui să vedem această implicare pentru o chestiune de sănătate publică, a continuat Ungureanu.

Bun, înțeleg că domnul Ungureanu este sfârtecat de problema accelerării vaccinării. Înțeleg că dumnealui, ca și mine, ne dorim să ajungem mai repede la momentul imunizării de masă. Înțeleg că dumnealui, ca și mine, consideră că ritmul de vaccinare este insuficient.

ADVERTISING

Ce nu înțeleg din tirada domnului deputat USR este de ce se uită el cu atâta strășnicie în curtea vecinului. De ce vrea să transforme Catedrala Neamului în punct de vaccinare. Nu înțeleg ce are cu patriarhul Daniel de vrea să-l transforme în Valeriu Gheorghiță.

Nu este treaba patriarhului Daniel să organizeze un centru de vaccinare în Catedrala Neamului. Nu este treaba patriarhului Daniel nici măcar să închidă gura unuia ca arhiepiscolpul Tomisului, Teodosie. Treaba patriarhului este să se ocupe de conducerea treburilor Bisericii și, de la înălțimea funcției sale, să nu se opună fățiș vaccinării. Adică să nu transmită un semnal prost credincioșilor.

Din câte am citit și am văzut, lumea bisericească este la fel de divizată în problema vaccinării ca și societatea noastră, nici mai mult nici mai puțin. Acest lucru ne spune că preoții n-au fost forțați să răspândescă una sau alta dintre poziții, ci au reacționat mai degrabă fiecare după cum l-a tăiat capul.

Ideea de a implica Biserica așa de strașnic în campania de vaccinare mi se pare din capul locului nefericită.

Părerea mea este să lăsăm Biserica să se ocupe de ale sale și doar să tragem câte o smetie editorială preoților care îndeamnă lumea la ne-vaccinare. Pentru că atunci când vorbesc de ne-vaccinare preoții nu mai sunt preoți, ci simpli cetățeni, atât și nimic mai mult. Când spune ce spune despre vaccin Teodosie nu mai este arhiepiscopul Tomisului, ci un simplu ins, un simplu declarator care nu se deosebește cu nimic de Gigi Becali sau Dana Budeanu.

Frica aceasta că Biserica ar influența negativ vaccinarea e mare, ea a fost umflată cu pompa. Sigur că habotnicii pătrunși de credință în așa hal încât nu mai pot discerne între ce a lăsat și ce nu a lăsat Dumnezeu se vor împotrivi vaccinării.

Dar știu destui atei care procedează aidoma, care pătrunși în așa hal de știință s-au încurcat în argumente, au călcat în picioare logica și refuză vaccinarea.

Nu vorbesc de ăia care cred că li se modifică ADN prin vaccin sau li se implantează microcipuri ca să fie urmăriți de tot soiul de urmăritori pentru tot soiul de motive mai mult sau mai puțin aberante, pe aceia cred că nici știința și nici credința nu-i mai poate vindeca.

Ca atare, eu sunt de părere că Biserica ar trebui lăsată în pace să-și vadă de ale ei. Mai cred că domnul Ungureanu ar trebui să fie preocupat de vaccinarea membrilor de partid în primul rând. Aș vrea să aud de la dumnealui că USR PLUS a inițiat o campanie proprie de vaccinare în sediile partidului, cu medicii partidului.

Aș vrea să-l aud pe domnul deputat cum s-a dus și s-a rugat de domnul Valeriu Gheorghiță să-i dea vaccinuri pe care el și membrii săi de partid să le facă pe la sate, unde lumea nu poate să ajungă la oraș sau încă nu știe ce beneficii are vaccinarea.

Aș vrea ca membrii USR PLUS să se laude că au bătut pe jos satele României, cu domnul Vlad Voiculescu în frunte, că au împărțit pliante și au convins niște cetățeni derutați de preoți habotnici să se vaccineze.

Până atunci n-am ce face decât să-l rog pe domnul Victor Pițigoi să treacă declarația domnului deputat pe lista de perle negre pe care le adună din puțul gândirii demnitarilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇