Nicușor Dan spune că l-a sunat Ciolacu să-l felicite. Ce i-a mai spus premierul

Nicușor Dan spune că l-a sunat Ciolacu să-l felicite. Ce i-a mai spus premierul

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, marţi, că prim-ministrul Marcel Ciolacu l-a sunat pentru a-l felicita în urma obţinerii unui nou mandat şi i-a transmis că ar trebui să discute privind viitorul Bucureştiului.

„Am vorbit cu domnul Ciucă ieri dimineaţă. Am avut o discuţie, m-a felicitat. Am lăsat un dialog deschis pentru o eventuală colaborare viitoare. Domnul Ciolacu m-a sunat, de asemenea, ca să mă felicite. Domnia sa mi-a spus că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului, după ce toate lucrurile acestea se vor lămuri.

ADVERTISING

Mulţi politicieni mi-au trimis mesaje de felicitare. Încă nu am apucat să răspund la toate. (…) Domniile lor m-au sunat şi m-au felicitat şi mi-au spus că sunt deschişi la dialog", a declarat Nicuşor Dan, pentru B1 Tv.

El a precizat că, în ceea ce priveşte formarea unei majorităţi în viitorul Consiliu General, aşteaptă să vadă cum vor fi distribuite mandatele.

ADVERTISING

"Pare că Alianţa Dreapta Unită o să aibă 16 - 17 locuri din cele 55. REPER-ul pare că o să aibă 3 - 5 locuri. Deci, împreună o să aibă undeva la 20 de locuri. Pentru majoritate mai e nevoie de 8. Îmi doresc foarte tare ca PNL să fie parte din majoritate, ei vor avea 7 - 8 locuri. O să vedem exact numărul de locuri şi, după aceea, o să începem discuţiile. Eu am avut o colaborare bună cu PNL, USR, PMP în mandatul precedent", a explicat primarul.

Nicușor Dan a câștigat un nou mandat la Primăria București, cu un scor mai mult decât dublu faţă de Gabriela Firea.

ADVERTISING

Duminică seara, imediat după anunțarea rezultatelor exit-poll, Nicușor Dan și-a anunțat și primele planuri: un referendum local pentru împărțirea banilor între primării. Și colaborare cu toate instituțiile care pot contribui la dezvoltarea Bucureștiului.

Nicuşor Dan a mai spus că intenţia lui este să rămână independent, deşi a fost susţinut de partidele din Alianţa Dreapta Unită.

El a respins şi ideea unei candidaturi la alegerile prezidenţiale din toamnă, afirmând că a început nişte lucruri şi ştie ce e de făcut.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇