Nicușor Dan speră ca Băsescu să nu candideze la Primăria Capitalei. Ce spune despre o colaborare cu Dan Cristian Popescu

Nicușor Dan speră ca Băsescu să nu candideze la Primăria Capitalei. Ce spune despre o colaborare cu Dan Cristian Popescu

Nicușor Dan, candidatul independent sprijinit de alianța USR-PLUS și PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, își dorește o înțelegere cu PMP, astfel încât să nu fie nevoit să concureze la alegeri cu Traian Băsescu.

Nicușor Dan a susținut miercuri dimineață o conferință de presă despre soluțiile pe care le propune pentru fluidizarea traficului în Capitală.

La final, jurnaliștii l-au întrebat și cum vede colaborarea dintre PNL și alianța USR PLUS, în condițiile în care partidele n-au căzut încă de acord asupra unor candidați comuni pentru primăriile de sector.

ADVERTISING

Nicușor Dan s-a declarat optimist și a spus că mai e o lună pentru negociere la depunerea candidaturilor.

Întrebat ce crede despre posibilitatea de a-l avea contracandidat pe Traian Băsescu pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan a declarat:

”Eu sunt optimist că o să existe o înțelegere cu PMP, astfel încât această candidatură să nu mai aibă loc. Și domnul Băsescu cred că are o expertiză foarte bună pentru locul în care se află acum”, a precizat Nicușor Dan, referindu-se la postul de europarlamentar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Presa l-a mai întrebat pe Nicușor Dan ce va face dacă va fi nevoit să colaboreze cu Dan Cristian Popescu (candidat PNL la Primăria Sectorului 2, dar care a susținut că discută despre sprijin la alegeri și cu alte partide) sau cu Dan Croitoru (candidat pe care liberalii l-ar putea susține la Primăria Sectorului 5, deși acesta a plecat din partid, s-a înscris în ALDE și a revenit doar de curând în PNL).

”Haideți să nu intrăm pe ipoteze. Eu sunt partenerul acestor 4 partide – sau 3 partide care au afirmat formal susținerea (USR, PNL și PLUS) și al patrulea (PMP) informal până în acest moment – și am convingerea că vor găsi persoanele cele mai bune și voi colabora cu ele”, a mai spus Nicușor Dan.

ADVERTISING

Citește și:

Nicușor Dan: Firea are nevoie de 500 de ani ca să rezolve problema termoficării din București

Tomac spune că Băsescu are șanse la Primaria Capitalei: A creat tramvaiul 41 și Podul Basarab. Stă foarte bine în sondaje

Nicușor Dan vs. Gabriela Firea, faza pe grădinițe și creșe. „În 4 ani de mandat nu s-a construit nicio nouă grădiniță!” Cum îi răspunde primarul

Tomac spune că din cauza USR Bucureștiul riscă să rămână roșu: Unii oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicușor Dan decât PSD

Băsescu vrea iar la Primăria Capitalei? ”Nu confirm, nu infirm. Dacă aliații liberali și opozanții USR vor respinge PMP-ul, va trebui găsită o soluție!”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇