Băsescu vrea iar la Primăria Capitalei? ”Nu confirm, nu infirm. Dacă aliații liberali și opozanții USR vor respinge PMP-ul, va trebui găsită o soluție!”

Băsescu vrea iar la Primăria Capitalei? ”Nu confirm, nu infirm. Dacă aliații liberali și opozanții USR vor respinge PMP-ul, va trebui găsită o soluție!”

Traian Băsescu a evitat să răspundă clar când a fost întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei, precizând că această decizie depinde de ”aliații liberali” și de ”opozanții USR”. Totuși, a ținut să precizeze că nu-i e teamă de posibilii contracandidați – Gabriela Firea și Nicușor Dan.

”Nu infirm, nu confirm. Știu un singur lucru: că dacă aliații liberali și opozanții USR vor respinge PMP-ul, va trebui găsită o soluție. Care va fi, vom vedea! Încă sunt în situația în care nu mi-ar fi frică nici de Nicușor, nici de doamna Firea”, a spus Traian Băsescu la Digi24.

ADVERTISING

„Domnii de la PNL și de la USR se joacă cu focul. De fapt, am impresia că, printre altele, în afară de a viza o topire a PMP-ului în PNL, și USR-ul are obiectivul lui – să nu câștige Nicușor Dan, că ar putea să revină la partid. Și atunci stimulezi o candidatură a PMP-ului, care oricum în București va lua 8, 9, 10 procente, scorul lui... Și cu 10 procente care i-ar lipsi lui Nicușor Dan, nu-i dau nicio șansă în fața doamnei Firea”, a adăugat acesta.

Traian Băsescu a fost primar al Capitalei în perioada 2000-2004, apoi a deținut două mandate de președinte al României. În prezent este europarlamentar PMP.

ADVERTISING

Bătălia pentru Primăria Capitalei - cifrele din cel mai recent sondaj

54,4% dintre bucureștenii care vor merge la vot îl vor alege pe Nicușor Dan, iar 45,6% vor pune ștampila pe Gabriela Firea, arata un sondaj INSCOP, obținut de SpotMedia.ro.

Cercetarea a fost realizată la comanda Partidului Național Liberal, în perioada 20 -26 iunie 2020.

Astfel, celor chestionați li s-a pus întrebarea: ”Dacă pentru funcția de primar general al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidați – Gabriela Firea, susținută de PSD, Pro România și ALDE, respectiv Nicușor Dan, susținut de PNL, USR-PLUS și PMP – cu care dintre ei ați vota?”

ADVERTISING

Iar cei mai multi au răspuns Nicușor Dan.

vot-primar
Foto: Sondaj INSCOP

Reacția Gabrielei Firea

Ca răspuns la cifrele care nu îî sunt deloc favorabile, Gabriela Firea susține că nu se bate cu nimeni în sondaje.

“Nu mă bat cu nimeni în sondaje. Și domnul Dragnea se lăuda cu procente uriașe în sondaje cu 3 luni înainte de europarlamentare, iar rezultatul a fost dezastruos. Așa și acum. Se laudă cu ce nu există în realitate.

Și la alegerile anterioare, PNL scotea pe piață sondaje false. Candidatul de atunci, Cătălin Predoiu, a arătat presei un sondaj în care se pretindea că are 28%. La vot a luat doar 11%.

Asa că cel mai corect sondaj se realizează în ziua votului. Am convingerea că bucureștenii vor vota un om implicat, harnic, priceput, tenace.

PNL/PDL au blocat toate proiectele benefice pentru oameni, din Capitală, prin majoritatea din Consiliul General. Investiții pe care eu le-am deblocat si finalizat”, susține Gabriela Firea, într-un comunicat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇