Nicușor Dan vs. Gabriela Firea, faza pe grădinițe și creșe. „În 4 ani de mandat nu s-a construit nicio nouă grădiniță!” Cum îi răspunde primarul

Nicușor Dan vs. Gabriela Firea, faza pe grădinițe și creșe. „În 4 ani de mandat nu s-a construit nicio nouă grădiniță!” Cum îi răspunde primarul

Nicușor Dan, candidatul dreptei pentru Primăria Capitalei, spune că situația grădinițelor și a creșelor este dezastruosă în momentul actual.

Într-o conferință de presă susținută miercuri dimineață, Nicușor Dan a făcut un bilanț al construcțiilor noi de grădinițe și creșe în mandatul actualului primar Gabriela Firea. „Rezultatul este zero”, a spus Dan.

Gabriela Firea i-a dat replica lui Nicușor Dan chiar înainte ca acesta să înceapă conferința. Ea a scris pe Facebook că îi felicită pe toți primarii de sectoare „pentru strădania de a crește numărul de locuri în creșe și grădinițe, în ultimii ani”. „S-au făcut eforturi susținute, în ciuda bugetelor mici”, a scris  Firea.

ADVERTISING

Nicușor Dan i-a amintit Gabrielei Firea că în urmă cu 4 ani promitea construirea a 20 de grădinițe cu program prelungit.

„Rezultatul este zero. În 4 ani de mandat nu s-a construit nicio nouă grădiniță de către administrația PSD-Firea. Vorbim de un eșec al unei  administrații, al unui partid care se prezintă de stânga, preocupat de domeniul social, un eșec sever în ceea ce privește educația.

Azi primarul general ne spune că nici nu avea în atribuții să construiască grădinițe și creșe, că acestea revin la primăriile de sector. A avut o situație extrem de  privilegiată, a avut un mandat în care a avut primari de sector din același partid, un guvern de aceeași culoare politică și un parlament de aceeiași majoritate politică”, a spus Nicușor Dan.

ADVERTISING

Nicușor Dan a făcut un bilanț al creșelor și grădinițelor din fiecare sector.

„În cele 6 sectoare avem un deficit de 25% locuri în grădinițe. Și mai mult decât atât, media copiilor într-o grupă ar trebui să fie de 20, iar media pe București a copiilor într-o grupă este de  25, iar în Sectorul 4 media în grupe este de 25.

Numărul creșelor este de 3 ori mai mic decât al grădinițelor. În Sectorul 6 avem  doar 3 creșe, de nouă ori mai puține creșe decât grădinițe. În Sectorul 1 nu s-a construit nimic, în Sectorul 2 nu s-a construit nimic, în Sectorul 3 s-a construit acum 15 ani Școala 180, în Sectorul  4 nu s-a construit nimic, în Sectorul 5 s-a construit Liceul Odobleja, în Sectorul 6 s-a construit grădinița Albinuța, dată în folosință în 2015”, a mai spus Dan.

ADVERTISING

Candidatul USR arată că infrastructura școlară nu a ținut pasul cu dezvoltarea noilor cartiere de locuințe. Din acest motiv a lansat un program pentru educație.

„Familiile tinere care vor avea un copil trebuie să aibă garanția că vor avea o creșă și o grădiniță, că vor avea o școală cu after school, trebuie să aibă garanția la un sistem de sănătate acceptabil, trebuie să aibă un nivel rezonabil al calității aerului”, a mai spus Dan.

Replica Gabrielei Firea

Gabriela Firea i-a dat replica pe Facebook lui Nicușor Dan, acuzându-l că nu cunoaște lege.

„Primăria Capitalei, prin Direcția de asistență socială, se ocupa doar de creșterea numărului de locuri în creșele si grădinițele sociale, adică dedicate familiilor cu venituri foarte mici.

Noi venim în completarea eforturilor primăriilor de sector care au, legal, această responsabilitate. Și în această vară lucrăm intens pentru deschiderea a 3 creșe și grădinițe sociale, în sectoarele 2, 5 și 6. Fac aceste precizări pentru că, fără să cunoască legea, deși vrea să devină primar general, un candidat m-a acuzat că nu am deschis nicio grădiniță nouă, în ultimii 4 ani”, a scris Firea pe Facebook.

Citiți și: Nicuşor Dan: Firea nu a construit în 4 ani nicio grădiniţă nouă, deși a promis că face 20

Nicuşor Dan: Sute de hectare urmează să fie distruse, multe încadrate ca spaţii verzi. Bucureştenii pierd 4 ani din viaţă din cauza poluării


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇