Tomac spune că din cauza USR Bucureștiul riscă să rămână roșu: Unii oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicușor Dan decât PSD

Tomac spune că din cauza USR Bucureștiul riscă să rămână roșu: Unii oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicușor Dan decât PSD

Președintele PMP Eugen Tomac acuză celelalte partide de ipocrizie și spune că o coagulare a dreptei în jurul unui candidat la Primăria Capitalei este greu de realizat tocmai din acest motiv.

Tomac susține că nici PNL, nici USR nu l-au avut ca primă opțiune pe Nicușor Dan.

”Detest încercarea aproape disperată a unor polticieni noi sau vechi de a deforma realitatea. Este prea multă ipocrizie în jurul alegerilor la Primăria București.

Mai întâi au venit insinuările, apoi acuzațiile, acum suntem în faza căutării unor vinovați pentru eșecul ce se prefigurează. Bucureștenii trebuie să știe însă adevărul. Primul aspect. Pe Nicușor Dan nimeni nu-l dorea candidat acum 6 luni. Nici USR, nici PNL.

Nicușor Dan a fost însă abil și a pregătit terenul din timp în partidul pe care l-a fondat, dar pe care l-a părăsit, pentru că aerul libertății politice care i-a unit a fost schimbat cu altceva. Așa a fost ales candidat al USR București. Abia după ce PNL și-a anunțat public susținerea pentru Nicușor Dan, conducerea USR s-a văzut obligată să-și asume oficial candidatura lui”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

PSD spune că o susține 100% pe Firea pentru încă un mandat. Cu Ponta se negociază

PMP l-a asigurat de susținere pe Nicușor Dan când îl avea pe Paleologu candidat

Liderul PMP spune că a avut discuții cu Dan înainte să fie asumat de cele două formațiuni și că l-a asigurat și de sprijinul partidului său. La acea vreme, însă, PMP avea propriul candidat, același ca la prezidențiale, în persoana lui Theodor Paleologu.

”Recunosc că atunci când nici USR, nici PNL nu luau în calcul serios susținerea pentru Nicușor Dan, am avut mai multe întâlniri cu el și am discutat despre nevoia de unitate în București pentru a schimba administrația PSD.

L-am asigurat de sprijinul PMP; în București suntem un partid de 10%. Însă pentru a nu exista dificultăți în negocierile cu ceilalți actori, am preferat să nu fac publice discuțiile avute. Poziția noastră a fost constant argumentată de către Președintele Băsescu, care are și autoritatea de fost Primar General al Capitalei”, a mai spus Tomac.

Orban: Va fi o campanie fără adunări publice, fără mitinguri electorale. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii

Nicio șansă de candidați comuni la sectoare și Consiliul General

El spune că mai departe de candidatul pentru primăria generală partidele care se opun PSD nu fac niciun pas, acesta fiind lucrul care lui i se pare ipocrit.

”Dacă pentru candidatul comun la Primaria Capitalei calculele politice au făcut ca toți să cedeze și să anunțe susținerea pentru Nicușor Dan, pentru celelalte proiecte comune - primari de sector, Consiliu General și consiliile de sectoare - nu s-a mai întâmplat absolut nimic.

Ura politică împotriva PSD s-a mutat în curtea celor două partide - USR și PNL. Aici s-a ajuns la o politizare pătimașă care nu mai are nimic în comun cu interesul general al Bucureștiului.

Dintr-o dată, eliminarea PSD nu mai trebuie privită ca o prioritate, ci ne legăm cu lanțurile de niște linii roșii inventate, valabile doar în București. În țară este permisă orice derogare, dar în capitală negocierile nu-și au rostul, pentru că nu ne permit principiile”, acuză liderul PMP.

El spune că cei care îi atacă partidul pentru diverse negocieri și înțelegeri uită ”că politica se face prin compromis” și spune că, dacă ar fi dorit, ar fi avut cine să răspundă la scandal, dar au ales să nu o facă.

”Astăzi, bucureștenii trebuie să știe că, din păcate, nu vom avea candidați comuni la sectoare, nu vor exista liste comune împotriva PSD. Iar asta se întâmplă pentru că în USR unii oameni cu putere de decizie îl urăsc mai mult pe Nicușor Dan decât PSD și nu vor accepta un Consiliu General ales de el alături de care să-și facă campanie.

Tot ce auziți public sunt pretexte. Până la această oră nu a existat niciodată o întâlnire PNL-USR-PMP pentru a desemna candidați și liste comune împotriva PSD. În schimb, avem partide care și-au lansat candidații, acuzându-se reciproc”, mai spune Eugen Tomac.

El recunoaște că Ludovic Orban a dorit să existe candidați comuni PNL-USR-PMP la sectoare, dar pare tot mai clar că nu va depăși stadiul de idee, această propunere.

Vlad Voiculescu: PNL nu trebuie să insiste asupra unor persoane care au avut legături directe şi puternice cu PSD în ultimii 15 ani

PSD va face propagandă pe bani publici, noi ne vom continua păruiala

În aceste condiții, Tomac dă de înteles că PMP va avea proprii candidați și va face tot ce poate pentru ca PSD să nu câștige din nou Bucureștiul.

”O campanie sub semnul pandemiei, în care primarii în funcție își vor face propagandă pe bani publici pentru a comunica cât de mult le pasă de sănătatea cetățenilor. Iar noi, ceilalți, ne vom continua păruiala publică și căutarea vinovatului pentru eșecul răsunător ce deja se anunță!

PMP în aceste condiții va face ce trebuie și vai de soarta celor care ne-au subestimat! Vin vremuri foarte interesante, așa că luptăm TOȚI pentru București!”, conchide Eugen Tomac.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇