Nicușor Dan, despre Diana Șoșoacă: Nu pare deloc rezonabil să candideze la europarlamentare, dar nu prezidențiale

Nicușor Dan, despre Diana Șoșoacă: Nu pare deloc rezonabil să candideze la europarlamentare, dar nu prezidențiale

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a comentat şi el decizia Curţii Constituţionale de interzicere a candidaturii Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale.

Nicuşor Dan a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, ce părere are pe subiect.

”Decizia BEC pare simplă după decizia CCR. Pe decizia CCR aşteptăm motivarea. De principiu, nu pare deloc rezonabil ca cineva care poate să candideze la europarlamentare şi probabil la parlamentare să nu poată să candideze la alegerile prezidenţiale”, a afirmat Nicuşor Dan, citat de News.ro.

ADVERTISING

Întrebat dacă PSD l-ar vrea pe George Simion în turul doi al alegerile prezidenţiale, primarul Capitalei a răspuns: ”Da. E o chestiune de sociologie”.

Pe de altă parte, întrebat care ar fi proiectul comun pe care îl are cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, proiect anunţat de liberal, Nicuşor Dan a răspuns: "Să lăsăm să îl anunţe domnia sa. Să îl lăsăm pe domnul Ciucă".

Curtea Constituţională a decis încă de sâmbătă că Diana Şoşoacă nu poate candida la alegerile prezidenţiale. De atunci toţi ochii presei sunt pe Monitorul Oficial care trebuie să publice decizia şi, mai ales, motivarea acesteia.

ADVERTISING

Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată.

Principalele reacții politice apărute după anunțul deciziei îl creditează pe Marcel Ciolacu drept principal beneficiar al acestei decizii și acuză PSD de intruziune politică în activitatea CCR.

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD în cursa pentru Cotroceni, a avut, duminică, o primă reacție la decizia CCR. El spune că, la o primă vedere, pare o decizie disproporționată și cere CCR să prezinte rapid motivarea, care să conțină argumente legale și constituționale puternice, altfel fiind cazul unei ample reforme a instituției.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇