Nicolae Ciucă e noul președinte al PNL. Zeci de liberali și-au anulat votul

Nicolae Ciucă e noul președinte al PNL. Zeci de liberali și-au anulat votul

Nicolae Ciucă a devenit președintele PNL după ce a fost votat, fără emoții, în cadrul Congresului de duminică. Ciucă a fost unicul canidat.

Din cele 1.120 de voturi, 1.060 au fost pentru Ciucă, în timp ce 60 de liberali au preferat să-și anuleze votul. Totodată, au fost neutilizate 159 de voturi.

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru votul de încredere, pentru efortul pe care l-ați făcut. Ați venit unii, în ziua de Florii, ceilalți de peste tot de pe cuprinsul țării, diasporei vreau să-i mulțumesc foarte mult și m-aș bucura să fie la fel de uniți și la fel de dinamici cum au fost astăzi și să arate lumii că PNL, că România are spirit, are voință, are potențial, are capacitate și are resursă umană, să nu ne fie teamă că nu putem să ne angajăm la orice efort și la orice obiectiv, împreună cu tot ceea ce înseamnă valorile europene. Vă doresc succes și vă îndemn să ne întoarcem fiecare acolo unde ne desfășurăm activitatea, să ne apucăm serios de muncă”, le-a mai spus Ciucă liberalilor imediat după vot.

ADVERTISING

La scurt timp Ciucă a venit și în fața jurnaliștilor, pentru o scurtă declarație.

”PNL, din acest moment, într-un echilibru stabil, va trece să se ocupe de problemele legate de guvernare”, a spus Ciucă, promițând măsuri pentru creșterea calității vieții în România, astfel încât chiar și cei plecați peste hotare să se întoarcă acasă.

Ciucă a acceptat și câteva întrebări de la jurnaliști, dar după ce a văzut că ele sunt referitoare fie la eventuala opoziție a lui Florin Cîțu, fie despre plagiat, a plecat după doar câteva întrebări.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ce privește acuzația de plagiat, Ciucă a fost întrebat dacă ia în considerare să facă un pas în spate în cazul în care va exista un verdict final împotriva sa. Ciucă și-a reiterat poziția: ”Nu am plagiat”.

La insistențele jurnaliștilor a adăugat că va decide ce face în momentul în care va exista un verdict.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇