Netanyahu a primit încă un mandat de la preşedintele Rivlin pentru formarea viitorului guvern

Netanyahu a primit încă un mandat de la preşedintele Rivlin pentru formarea viitorului guvern

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a primit, marţi, un nou impuls pentru cariera sa politică, după ce preşedintele Reuven Rivlin l-a mandatat să formeze un nou guvern în urma alegerilor legislative de la 23 martie încheiate neconcludent.

„Am luat decizia pe baza recomandărilor (partidelor), care indică faptul că Benjamin Netanyahu are cea mai mare şansă să formeze un guvern”, a spus preşedintele Rivlin, într-o declaraţie televizată, relatează Reuters şi AFP.

"De aceea, am decis să îl însărcinez cu formarea unui guvern", a adăugat şeful statului.

ADVERTISING

Aflat la putere din 2009, Netanyahu are acum sarcina dificilă de a pune capăt unui blocaj politic fără precedent şi de a aduna suficienţi aliaţi pentru o coaliţie de guvernare.

Conform legii, Netanyahu va avea la dispoziţie 28 de zile pentru aceasta, existând posibilitatea unei prelungiri de două săptămâni, înainte ca preşedintele să desemneze un alt candidat sau să ceară Parlamentului să aleagă unul.

Scrutinul legislativ, al patrulea în mai puţin de doi ani, s-a încheiat indecis, fără perspectiva ca blocul politic de dreapta şi religios condus de Netanyahu sau o potenţială alianţă a oponenţilor săi să poată obţine o majoritatea parlamentară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Însă la consultările pe care Rivlin le-a avut luni cu partidele politice, Netanyahu a primit un sprijin mai mare decât contracandidaţii săi, astfel că a fost însărcinat de şeful statului să încerce formarea unei coaliţii de guvernare.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇