Mike Pence şi soţia lui s-au vaccinat în direct împotriva COVID-19 (Video)

Mike Pence şi soţia lui s-au vaccinat în direct împotriva COVID-19 (Video)

Vicepreşedintele american Mike Pence a fost vaccinat vineri împotriva Covid-19, în faţa camerelor de filmare ale televiziunilor.

Evenimentul este menit să-i asigure pe americani că vaccinul alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech este sigur, relatează The Associated Press.

Pence a catalogat, după vaccinare, viteza cu care a fost dezvoltat vaccinul drept un ”miracol medical”.

Recorduri negre în SUA: 16 milioane de cazuri de COVID-19 și aproape 300.000 de morți

”Poporul american poate avea încredere. Avem unul şi, poate, în câteva ore, două” vaccinuri sigure, a declarat el, referindu-se la aprobarea de către FDA a vaccinului companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna. Vaccinul Pfizer-BioNTech a fost aprobat primul.

ADVERTISING

”Construirea încrederii în vaccin este cea care ne aduce aici în această (vineri) dimineaţa”, a subliniat el.

Mike Pence Publicly Receives Covid Vaccine I NBC News

Și soția lui s-a vaccinat

Soţia lui Mike Pence, Karen Pence şi chirurgul general Jerome Adams au fost vaccinaţi în cadrul acestui eveniment televizat, la Casa Albă.

Administraţia Donald Trump a acţionat în vederea livrării vaccinului împotriva covid-19 mai repede decât credeau că este posibil unii dintre membrii acesteia.

Ea a lansat Operaţiunea Warp Speed - o campanie guvernamentală menită să ajute la dezvoltarea şi distribuirea rapidă a unor vaccinuri împotriva covid-19 - cu mare pompă, în primăvară, în grădina Casei Albe.

ADVERTISING

O asistentă din Alaska a avut o reacție alergică foarte puternică la vaccinul Pfizer. Este singurul caz din SUA

La cinci zile de la lansarea celei mari campanii de vaccinare din istoria Americii, Trump nu a organizat însă vreun eveniment în care să trâmbiţeze acest lucru.

Donald Trump, care nu a fost vaccinat împotriva covid-19, a scris în două rânduri, pe Twitter, despre vaccin.

Pence este cel care a ieşit în faţă. El a vizitat săptămâna aceasta o instalaţie în care se produce vaccinul Pfizer.

Și șefii Congresului american se vor vaccina

Preşedinţii Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi şi Senatului Mitch McConnell au anunţat joi că urmează să fie vaccinaţi în zilele următoare.

ADVERTISING

Mike Pence, Karen Pence şi Jerome Adams au fost vaccinaţi într-un birou, în Eisenhower Executive Office Building, de către trei tehnicieni medicali de la Centrul Medical Militar Walter Reed.

Trump păstrează această tăcere în timp ce continuă să fiarbă la foc mic din cauza înfrângerii sale în alegerile prezidenţiale de la 3 noiemrbie şi în urma unor eforturi de a răsturna voinţa poporului american, comentează AP.

SUA autorizează primul test COVID-19 la domiciliu. Poate fi cumpărat fără rețetă și e destul de ieftin

El a refuzat să fie faţa publică a campaniei de vaccinare, aşa cum doreau consilierii săi, prin vizite la laboratoare şi instalaţii de producţie pentru a le mulţumi muncitorilor sau prin găzduirea unor evenimente care să construiască încrederea publică în vaccin, declară pentru AP surse la curent cu aceste discuţii.

Colegiul Electoral a confirmat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA

Abordarea lui Trump surprinde, mai ales în contextul în care acesta nu se sfieşte să-şi aroge merite, potrivit lui Lawrence Gostin de la Georgetown Law, care se concentrează asupra sănătăţii publice.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇