Liderul grupului socialiștilor din Parlamentul European îi cere lui Iohannis să desemneze premierul propus de PSD

Liderul grupului socialiștilor din Parlamentul European îi cere lui Iohannis să desemneze premierul propus de PSD

Liderul Grupului S&D din Parlamentul European, europarlamentarul spaniol Iratxe Garcia Perez, face apel la președintele Klaus Iohannis să desemneze premierul propus de PSD: „Nu stați în calea democrației”.

„Ne așteptăm ca Președintele României să acționeze în consecință în conformitate cu legile țării, să recunoască #voința cetățenilor români și să permită partidului care a câștigat alegerile generale să desemneze un premier și să formeze o majoritate. Domnule președinte Iohannis, nu stați în calea democrației”, spune într-un mesaj video Iratxe Garcia Perez.

ADVERTISING

Socialiștii europeni sunt ”îngrijorați”

Liderul Grupului S&D din Parlamentul European se declară „îngrijorată” de observațiile din raportul preliminar al OSCE.

„Mă îngrijorează în mod deosebit observațiile din raportul preliminar al OSCE privind alegerile care a ridicat mari semne de întrebare privind corectitudinea procesului electoral.

(...) Salut refuzul explicit al președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a negocia cu partidele care promovează ura și retorica anti-europeană.

ADVERTISING

Mă aștept ca toate partidele pro-europene să facă același lucru și să lanseze mesaje clare în acest sens.

România are nevoie de un guvern stabil cu o majoritate puternică astfel încât să facă față provocărilor legate de revenirea economică și efectele pandemiei”, conchide europarlamentarul spaniol.

Propunerea PSD pentru funcția de premier desemnat este Alexandru Rafila.

ADVERTISING

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după consultările de la Cotroceni, că încă nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma noul Guvern și urmează noi consultări.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇