PSD îl propune oficial premier pe Alexandru Rafila: Să nu transformăm această perioadă într-o ciolaniadă

PSD îl propune oficial premier pe Alexandru Rafila: Să nu transformăm această perioadă într-o ciolaniadă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, joi seară, că formațiunea sa îl propune premier pe Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS şi cel care a deschis lista partidului pentru Camera Deputaţilor în Bucureşti.

„Venim în fața românilor cu o propunere decentă, reală, valoroasă, recunoscută atât pe plan național, cât și pe plan internațional în persoană domnului Alexandru Rafila”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a criticat propunerea PNL, și anume Florin Cițu.

"Am văzut și propunerea PNL și agreată de Iohannis, în persoană domnului Cițu, groparul economiei românești. Presupun că criteriile de alegere au fost: om de partid și om obedient președintelui", a punctat el.

ADVERTISING

Ciolacu: PNL și USR-PLUS ar trebui să recunoască pierderea alegerilor

Ciolacu a precizat că PNL și USR-PLUS ar trebui să recunoască pierderea alegerilor.

"Cred că este cazul că Iohannis să recunoască că a pierdut aceste alegeri, că PNL și USR să recunoască că au pierdut aceste alegeri și să nu transformăm această perioada într-o ciolaniadă și să vedem prioritățile românilor.

Și cel mai corect din partea președintelui este ori să accepte un guvern minoritar condus de Rafila sau un guvern de uniune națională în care, ca în orice democrație, este corect ca propunera de premier să fie făcută de partidul care a câștigat alegerile, și anume tot Alexandru Rafila", a adăugat Ciolacu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Rafila nu merge la consultări

Marcel Ciolacu a precizat că Alexandru Rafila nu va merge la consultări cu președintele Iohannis, el fiind izolat la domiciliu, pentru că soția sa are COVID-19. Și doctorul Rafila a făcut testul și Ciolacu a spus că nu are informații privind rezultatul.

"Rafila nu merge luni la consultări că e în continuare în izolare la domiciliu. Nu am comunicat cu dânsul azi să știu care este rezultatul testului", a punctat Ciolacu.

Când jurnaliștii au întrebat dacă se va schimba situația în cazul în care Rafila va fi testat pozitiv, Ciolacu a spus ca nu se va schimba, adăugând că: "Îi urez sănătate și sper să gestioneze cât mai bine. Am înteles că soția este pozitivă. Ieri lucrurile erau în regulă".

ADVERTISING

Marcel Ciolacu i-a informat pe socialiştii europeni despre ceea ce se întâmplă în România

Marcel Ciolacu a precizat că a transmis scrisori socialiştilor europeni şi le-a prezentat situaţia din România.

„Nu aştept să obţin nimic. Aştept ca toţi liderii europeni, toate cancelariile şi toţi ambasadorii din România care reprezintă aceste ţări europene şi nu numai să ştie adevărul, să ştie ceea ce se întâmplă în România.

După cum bine ştiţi, avem şi un raport OSCE care critică în termeni duri implicarea preşedintelui Iohannis în campanie electorală alături de un partid politic. Lucru neacceptat de angajamentele internaţionale luate de către România”, a punctat Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇