Liderii USR-PLUS vor cere luni demisia lui Cîțu. Printre numele vehiculate la Sănătate e și cel al Andreei Moldovan

Liderii USR-PLUS vor cere luni demisia lui Cîțu. Printre numele vehiculate la Sănătate e și cel al Andreei Moldovan

Liderii USR-PLUS își mențin părerea că pentru a continua în actuala formulă de guvernare premierul Florin Cîțu trebuie să plece.

Deputatul USR Iulian Bulai a anunțat sâmbătă, la Digi24, că în ședința coaliției de luni va fi cerută demisia lui Cîțu. El a avansat și două posibile propuneri de înlocuitori: Ludovic Orban sau Ilie Bolojan.

Bulai a avansat și câteva nume care ar putea fi propuse la conducerea Ministerului Sănătății. Pe lângă Ioana Mihăilă, avansată de PLUS, Bulai l-a nominalizat și pe deputatul USR Tudor Pop.

Însă cel mai surprinzător nume este cel al Andreei Moldovan, cea care a fost demisă din funcția de secretar de stat din Ministerul Sănătății în aceeași zi cu Vlad Voiculescu.

ADVERTISING

Moldovan este cea care a semnat ordinul pentru modificarea criteriilor de carantinare, fără a-l anunța pe Cîțu, fapt ce a și dus la demiterea celor doi.

Orban le reamintește că ei l-au preferat pe Cîțu premier

Președintele PNL Ludovic Orban nu este însă de acord cu cerințele Alianței. El a reiterat sâmbătă că Florin Cîțu se bucură în continuare de susținerea PNL și le-a amintit celor de la USR și PLUS că ei au cerut la finalul anului trecut ca el să nu mai fie în fruntea guvernului.

”Coaliția merge mai departe. Partidul Național Liberal este un partid responsabil, un partid care s-a angajat în procesul de dezvoltare al României și care, în momentul în care și-a asumat răspunderea guvernării, ca principal partid de guvernământ, a făcut-o pentru a pune în practică un program de guvernare serios, care să asigure dezvoltarea României. Deci, coaliția merge mai departe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ceea ce privește condițiile, răspunsul meu este foarte clar, coaliția a stabilit candidatul la funcția de prim-ministru, chiar aș putea să spun că preferința pentru colegul și prietenul meu, Florin Cîțu, în poziția de premier, i-a aparținut USR-PLUS.

Nu poți să schimbi premierul numai pentru că nu-i convine unui partid din coaliție, că a fost schimbat un ministru lipsit de performanță, în mod evident, căruia opinia publică i-a apreciat în mod negativ gafele și lipsa de performanță. Așteptăm nominalizarea unui ministru care să facă lucrurile care, într-adevăr, sunt foarte importante”, a scris Orban pe Facebook.

ADVERTISING

Avertisment pentru miniști: Cine atacă premierul să-și scrie demisia

Orban a avertizat și că miniștrii care vor continua să-l critice pe Cîțu ar trebui să aibă demisia scrisă.

”Orice ministru să știe că, înainte de a-și ataca premierul trebuie să își scrie demisia. Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă, exact cum a plecat acasă Voiculescu. În nicio țară democratică din lumea asta niciun ministru nu-și permite să atace premierul.

Premierul e cel care conduce Guvernul, în momentul în care ataci premierul înseamnă că nu mai ai ce să cauți în Guvernul respectiv. Avertizez miniștrii că nu e o chestiune de moft, este pur și simplu obligația premierului de a revoca din funcție orice ministru care atacă premierul.

Dacă cineva din guvern vrea să dea declarații critice la adresa premierului întâi să scrie demisia, apoi să dea declarații critice. Aici nu suntem într-o competiție, nu mai există război, între PNL, USR-PLUS, UDMR, grupul minorităților, există o înțelegere pentru România privitoare la guvernarea țării, nu este vorba despre un campionat de orgolii sau o competiție între oameni care suferă de vedetism. Este vorba de o răspundere uriașă pe umerii noștri, să guvernăm România”, conchide Orban.

Citește mai multe despre criza politică a momentului:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇