Liderii coaliției reacționează la vestea că PSD depune moțiune de cenzură: O bulă de săpun

Liderii coaliției reacționează la vestea că PSD depune moțiune de cenzură: O bulă de săpun

Vicepremierul Dan Barna susţine că nu are „nicio îngrijorare” cu privire la moţiunea de cenzură pe care PSD a anunţat că o depune în 14 iunie.

El cataloghează demersul principalului partid de opoziţie drept „un exerciţiu de folosit instrumentele parlamentare” în cadrul căruia „vom auzi iarăşi discursuri sforăitoare dinspre PSD”.

Viceprim-ministrul a afirmat că miercuri, în plenul Parlamentului, premierul Florin Cîţu a prezentat "o sinteză" a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, subliniind că reprezentanţii PSD au avut ocazia să consulte programul "în extenso".  

ADVERTISING

"Este o sinteză pe care premierul a transmis-o şi a prezentat-o Parlamentului. De altfel, au avut loc la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, colegii de la PSD au putut să consulte programul în extenso, au văzut ce conţine, alocările pe fiecare domeniu, au existat aceste consultări, cum, de altfel, ele există de multe luni de zile şi în cadrul coaliţiei.

La nivel politic se cunosc marea majoritate a detaliilor cuprinse în program. Ca dovadă a fost şi decizia premierului de a prezenta doar liniile principale ale acestui program.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

(...) urmăream intervenţiile domnului Ciolacu care vorbea de viziune. Cum să spui că nu există viziune în programul României, când este pentru prima dată când infrastructura devine cu adevărat o prioritate asumată nu doar declarativ, ci şi prin sumele alocate?”, a afirmat Dan Barna.

Și Ludovic Orban a comentat, miercuri, anunțul.

„O bulă de săpun. Trebuiau și ei să depună o moțiune de cenzură. Oricum ar fi depus moțiune și dacă nu era PNRR.

Dar noi ne bucurăm că depun moțiune de cenzură pe tema PNRR pentru că avem din nou ocazia să prezentăm românilor ce vom face cu aceste resurse importante”, a declarat șeful PNL.

ADVERTISING

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, după ce premierul Florin Cîțu a venit în Parlament să vorbească despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), că social-democrații vor depune pe 14 iunie moțiune de cenzură împotriva guvernului.

Motivul de bază al acestei moțiuni este ”eșecul guvernului în privința PNRR”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇