Liberalii îi contestă bugetul lui Băluță: S-a adoptat prin vot secret. Nu știm pe ce se duc banii și cum să-i reprezentăm pe cetățeni

Liberalii îi contestă bugetul lui Băluță: S-a adoptat prin vot secret. Nu știm pe ce se duc banii și cum să-i reprezentăm pe cetățeni

Liberalii din Consiliul Local al Sectorului 4 au anunțat că vor constesta la Prefectură modul în care administrația lui Daniel Băluță a prezentat și a organizat ședința de adoptate a bugetului pentru 2021.

Potrivit Codului Administrativ, proiectul de buget al unui sector trebuie pus în dezbatere publică, în formă completă, pentru o perioadă de 14 zile, înainte de a fi supus la vot.

Consilierii PNL susțin, însă, că administrația lui Daniel Băluță a pus în dezbatare publică doar o sinteză a bugetului, în loc să facă public întregul document.

ADVERTISING

În plus, consilierii susțin că și respectiva sinteză le-a fost pusă la dispoziție sub forma unor imagini scanate, cu doar o săptămână înainte de vot. Iar asta le-a îngreunat munca peste măsură.

În plus, votul pentru adoptarea bugetului a fost unul secret. Iar așa ceva este neobișnuit. În consiliile locale se poate vota și secret, dar e o tehnică aplicată alegerii unor persoane în funcții, nu adoptării bugetelor.

”În acest an, bugetul PS4 este mai mare. Asta se datorează și Guvernului (format din miniștri liberali și ai USR PLUS – n.red.) Ne dorim să mai construim o stație de metrou în sudul Bucureștiului și am arătat deschidere de a colabora cu actuala administrație.

ADVERTISING

Dar de ce aproape jumătate din buget se duce către ”Totul Verde”, fosta Administrație a Domeniului Public a Sectorului 4? De ce nu avem note de fundamentare? Să vedem: facem această cheltuială pentru un anumit scop.

Ca să înțelegm ce votăm. Chiar dacă ne-a fost greu cu poze scanate, am încercat într-o săptămână să înțelegem. Dar ne întrebăm: cum să reprezentăm mai bine cetățenii?

Conferință de presă organizată de consilierii locali PNL din Sector 4

Conferință de presă organizată de consilierii locali PNL din Sector 4

Publicată de PNL Sector 4 pe Joi, 22 aprilie 2021

Cheltuielie juridice ale Primăriei Sectorului 4 sunt bugatate cu 4 milioane de lei. De ce? Primăria are un departament juridic. Nu sunt eficienți? Au prea multe dosare? Ar trebui să știm.

ADVERTISING

Previziunea pe amenzi este de 23 de milioane de lei. Se conduce sectorul doar cu biciul? Nu putem preveni? Cum vor proceda polițiștii locali, vor fugări cetățenii din sector pentru a le da amenzi?”, a precizat consilierul local PNL Bogdan Ionuț Grecia.

La alegerile de toamna trecută, PNL și USR PLUS au câștigat majoritate în consiliul local.

Ulterior, administrația primarului social-democrat Daniel Băluță a reușit să atragă în propria tabără politică un consilier liberal pe nume Robert Florea, în schimbul unui post de viceprimar.

PNL Sector 4 a început procedurile de excludere din partid a lui Florea și de înlocuire a acestuia cu alt consilier care să nu-i asigure majoritate lui Daniel Băluță. Dar astfel de proceduri durează destul de mult, mai ales dacă se va ajunge în instanță.

În ciuda încercărilor repetate, SpotMedia.ro nu a reușit să identifice nici canalele pe care Primăria Sectorului 4 transmite ședințele de consiliu local și nici procesele verbale ale acestor ședințe.

Am cerut informații din partea unui responsabil cu comunicarea din cadrul instituției, dar n-am primit niciun răspuns.

Toate celelalate primării de sector transmit live, pe Facebook și/sau pe site-urile proprii, ședințele de consiliu local și publică procesele verbale de ședință.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇