Iohannis: Virusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunziarea cât mai multor oameni. Îi îndemn pe români să meargă în număr cât mai mare la vaccinare

Iohannis: Virusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunziarea cât mai multor oameni. Îi îndemn pe români să meargă în număr cât mai mare la vaccinare

Președintele Klaus Iohannis a participat, joi, la ceremonia organizată cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea Institutului Cantacuzino.

La eveniment au fost prezenți și premierul Florin Cîțu și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Aceasta este a doua acțiune publică la care participă președintele Iohannis alături de premier, în mai puțin de 2 săptămâni, după ce pe 24 martie s-au dus la o acţiune de împădurire, la Dăbuleni.

Au mai fost prezenți la eveniment și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Șeful statului a fost primit cu Garda de onoare la institut, apoi a fost intonat imnul României. De menționat este că premierul Cîțu nu și-a dus mâna la piept în timpul interpretării imnului, cum face mereu preşedintele.

20210401110220__CL_1129-1
Inquam Photos / George Calin
20210401111633__CL_1430
Inquam Photos / George Calin

Laude pentru institut

Ulterior, președintele a susținut și o scurtă declarație. El a lăudat activitatea instiutului, apoi a vorbit și despre campania de vaccinare din țară, amintind și despre protestele din ultimele zile.

ADVERTISING

Aniversarea de azi are loc în circumstanțe excepționale, în care întreaga omenire se confruntă cu pandemia de SARS-CoV-2. Acest context global complicat este exemplul cel mai elocvent în ce privește importanța strategică a activității dvs.

Rolul institutului este în această perioadă unul fundamental. Sunt impresionat de eforturile extraordinare, de dărurirea pe care echipa managerială și personalul le manifestă în aceste luni grele ale pandemiei și în campania de vaccinare.

Klaus Iohannis

Campania de vaccinare

Despre campania de imunizare din România, președintele a spus că aceasta poate fi accelarată în perioada următoare, în condițiile în care în următoarele luni urmează să primim milioane de doze.

ADVERTISING

România primește peste 8,3 milioane de doze de vaccin până în iunie

În plus, el s-a referit și la protestele care au avut loc în ultima vreme în țară, punctând că acestea nu ne vor ajuta să oprim pandemia.

Protestele față de restricții continuă pentru a patra seară la rând (Galerie foto)

Avem, iată, la îndemână soluția care ne va permite să oprim pandemia și să ne recăpătăm normalitatea care ne lipsește așa de mult. Se numește vaccin. Virusul care ne-a afectat existența nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunziarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și campania de vaccinare poate fi accelerată.

Mulți dintre noi au pierdut pe cineva grav, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile economice și sociale au fost și sunt, în continuare, uriașe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii și îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la vaccinare!

Klaus Iohannis
Participarea premierului Florin Cîțu la ceremonia organizată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Ceremonia organizată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

Posted by Guvernul României on Thursday, April 1, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇