Iohannis are o reacţie de la Bruxelles în cazurile Danileţ şi Şoşoacă (Video)

Iohannis are o reacţie de la Bruxelles în cazurile Danileţ şi Şoşoacă (Video)

Președintele Klaus Iohannis a comentat joi, de la Bruxelles, decizia CSM de a-l exclude din magistratură pe judecătorul Cristi Danileț, pentru postările acestuia pe rețelele de socializare, dar și scandalul creat de senatoarea Diana Șoșoacă.

”Sincer, mie mi se pare o decizie destul de stranie, dar nu pot să comentez deciziile care se iau în CSM, care, conform Constituției, garantează independența Justiției. Totuși, cred că se putea analiza mult mai în profunzime această chestiune”, a spus Klaus Iohannis, care se află în aceste zile la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European.

ADVERTISING

Șeful statului a ținut să precizeze, în fața jurnaliștilor, că ”oricum decizia nu este definitivă, există calea Înaltei Curți, unde probabil va fi atacată, așa am înteles din media, și care va reanaliza această chestiune”.

Aceasta este prima reacție a președintelui după decizia de luni a CSM. Între timp, atât Comisia Europeană, cât și Ambasada SUA în România au reacționat cu îngrijorare.

Iohannis cere ”verificare la sânge” în cazul Șoșoacă

În ce privește cazul Dianei Șoșoacă, Iohannis a fost întrebat de jurnaliști dacă a fost informat, având în vedere că putem spune că vorbim de un incident internațional, autoritățile italiene acuzându-le pe cele de la București că nu au intervenit prompt.

ADVERTISING

”E un incident absolut regretabil și trebuie să fim foarte clari, sechestrarea de persoane se sancționează conform legii și în România. Pe de altă parte, nu vreau să mă antepronunț, autoritățile să își facă datoria cu vârf și îndesat.

Voi aștepta concluziile de rigoare, este posibil să fi fost greșeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim. Solicit această verificare la sânge, pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident, care este absolut regretabil și, ca să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil”, a răspuns președintele.

ADVERTISING

Jurnalista italiană Lucia Goracci a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână. Echipa de la Rai Uno dorea să facă un interviu cu Şoşoacă. Soţul senatoarei a fost pus sub control judiciar, el lovind și un polițist în altercație.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Joi, 16 decembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇