Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vîlceanu la Finanţe

Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vîlceanu la Finanţe

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire în funcția de ministru al Finanțelor a lui Dan Vîlceanu.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor.

La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021”, anunță Administrația Prezidențială.

ADVERTISING

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc tot astăzi, la ora 17:30, la Palatul Cotroceni.

Liberalii au avut miercuri dimineața o ședință în care au stabilit propunerea pentru Ministerul Finanțelor, care a fost condus până acum de premierul Florin Cîțu, interimar după ce l-a revocat din funcție pe Alexandru Nazare.

Vîlceanu a primit aproape în unanimitate susținerea PNL, într-o ședință fulger de nici jumătate de oră.

A fost un singur vot împotrivă, al lui Ludovic Orban, actualul președinte PNL avertizând că numirea este una riscantă, dar fără a da alte detalii.

ADVERTISING

SpotMedia.ro a prezentat în format LIVE TEXT întrunirea liberalilor.

Vîlceanu vrea să preia cât mai repede portofoliul

Vîlceanu a spus că îşi doreşte să preia cât mai rapid portofoliul pentru gestionarea unor probleme care aşteaptă să fie rezolvate.

"În primul rând, aş vrea să-i mulţumesc premierului pentru susţinere şi în al doilea rând este onorant pentru mine că astăzi am primit votul colegilor. Este o încredere pe care mi-o acordă şi o încredere pentru care mă simt obligat.

Ministerul de Finanţe este unul dintre ministerele foarte importante din Guvernul României şi nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu prim-ministrul. Am lucrat împreună şi în Comisia de Buget-Finanţe", a declarat Dan Vîlceanu, la finalul BPN al PNL.

ADVERTISING

Președintele PNL Ludovic Orban, singurul din BPN care a votat împotriva validării lui Dan Vîlceanu, a motivat că el consideră că sunt riscuri prin numirea acestuia ministru, dar a refuzat să spună care.

Vezi și Cine este Dan Vîlceanu, propus la Finanţe: A trecut prin PSD şi PDL, iar firma familiei are afaceri cu statul de milioane de euro

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇