Orban, despre Cîțu: Nu am înţeles, la câţi specialişti de calitate avem în zona finanţelor, de ce a trebuit să prelungească atât de mult interimatul

Orban, despre Cîțu: Nu am înţeles, la câţi specialişti de calitate avem în zona finanţelor, de ce a trebuit să prelungească atât de mult interimatul

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a înţeles care este motivul pentru care premierul Florin Cîţu a decis să rămână interimar la Ministerul Finanţelor o perioadă lungă, având în vedere că partidul are numeroşi specialişti care ar putea prelua acest portofoliu.

„Încă nu am avut o discuţie cu Florin Cîţu ca să aflu de la el ce preferinţe are el, în calitate de prim ministru. Cert este că va trebui să convocăm Biroul Politic Naţional să luăm decizia de desemnare a ministrului Finanţelor.

Oricum nu am înţeles, la câţi specialişti de calitate avem în zona finanţelor, de ce a trebuit să prelungească atât de mult interimatul, pentru că noi avem oameni de calitate, buni profesionişti, liberali care sunt cunoscuţi, care puteau să gireze foarte bine…”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la B1 Tv.

ADVERTISING

În context, Ludovic Orban și-a exprimat opinia că ”Florin, fost ministru de Finanţe, probabil a dorit să se întoarcă cât mai mult la finanţe şi probabil exact în perioada rectificării ca să poarte rectificarea amprenta lui ca şi premier”.

Întrebat ce se va întâmpla dacă premierul va refuza nominalizarea persoanei propusă de partid, liderul PNL a răspuns: "Trebuie să respecte decizia Partidului Naţional Liberal, este obligat, este premierul care reprezintă şi care este susţinut de PNL”.  

În ceea ce priveşte creşterea economică, Ludovic Orban a susţinut că aceasta există, dar că trebuie analizate sursele acestei creşteri.  

ADVERTISING

"Avem o creştere economică. Acuma, să te lauzi că avem o creştere economică numai tu, nu mi se pare corect. Avem o creştere economică, e cea mai mare creştere economică la nivel european, trebuie, în schimb analizate sursele de creştere”, a mai afirmat Orban.

Florin Cîțu a preluat interimatul de 45 de zile la șefia Ministerului Finanțelor prin decretul semnat de președintele Iohannis în data de 8 iulie, după revocarea lui Alexandru Nazare (PNL).

"Voi rămâne acolo 45 de zile, după aceea vom avea un ministru (…). Vom avea o discuţie, sunt mai multe persoane la care mă gândesc", a declarat în urmă cu două săptămâni Florin Cîţu, la Digi 24.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇