Guvernul prelungește joi starea de alertă și va decide dacă ridică restricțiile de circulație în noaptea de Paște, așa cum vrea BOR

Guvernul prelungește joi starea de alertă și va decide dacă ridică restricțiile de circulație în noaptea de Paște, așa cum vrea BOR

Guvernul va aproba, joi, o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă, a anunțat miercuri premierul Florin Cîțu.

El a precizat că urmează să se decidă și dacă restricțiile de circulație în noaptea de Paște vor fi ridicate, așa cum a cerut Biserica Ortodoxă Română.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Mâine (joi – n.red.) este decizia, hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă, ştiţi foarte bine, că era până la ora 2.00 dimineaţa.

Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment, noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”, a spus Florin Cîţu.

Guvernul a aprobat în 25 martie decizia CNSU, potrivit căreia este permisă circulaţia persoanele în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru a participa la slujbele religioase în Noaptea de Înviere.

Nu a fost adoptată însă decizia pentru Paștele Ordodox, pentru că respectiva hotărâre este valabilă doar pănă pe 14 aprilie.

”Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie se va permite circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 20:00 – 02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase de Paștele Catolic.

S-a discutat și de perioada Paștelui Ortodox, 1 – 2 mai, care și atunci vor fi stabilite ore de permisiune de participare la sărbătoare, nu vor fi limitări, dar nu va apărea în hotărârea de guvern de acum, pentru că aceasta este valabilă până la 14 aprilie. Reglementarea va fi în următoarea hotărâre de guvern de prelungire a stării de alertă”, a declarat Florin Cîțu în 25 martie.

AUR vrea ca starea de alertă să fie limitată la 90 de zile

În ceea ce privește starea de alertă, AUR a anunțat miercuri că va depune un proiect de lege care prevede limitarea la 90 de zile a perioadei în care aceasta poate fi prelungită de către Parlament.

„Vom face un an de zile de când se tot prelungeşte starea de alertă şi Parlamentul nu este întrebat. Tocmai de aceea, depunem astăzi acest proiect de lege, pentru ca starea de alertă la 90 de zile să fie votată în Parlament, astfel încât să nu poată fi prelungită.

Astăzi strângem semnăturile, am cerut sprijin şi de la ceilalţi parlamentari, ne-am dus către cei de la PSD, dar nu au vrut să semneze”, a precizat copreşedintele partidului George Simion, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖