George Simion, circ la parchet: A intrat în greva foamei, a sunat la 112, a fost evacuat. Totul în live-uri cu mii de urmăritori (Video)

George Simion, circ la parchet: A intrat în greva foamei, a sunat la 112, a fost evacuat. Totul în live-uri cu mii de urmăritori (Video)

George Simion a sunat, vineri, la 112, chemând de două ori o ambulanță, după ce a anunțat că va intra în greva foamei, pentru că nu este audiat la Parchetul General, în dosarul semnăturilor false strânse de Silvestru Șoșoacă. Asta în ciuda faptului că procurorul de caz a anunțat că Simion nu a fost citat în dosarul respectiv. Ambulanța a venit, l-a consultat, i-a zis că fizic e ok, a plecat. În jurul orei 18:00, a fost evacuat cu forța de jandarmi din sediul instituției, cu strigăte și proteste și amenințări. Totul a fost transmis live pe Facebook de Simion, numărul urmăritorilor fiind de 4-5.000 în permanență.

Sunt la Parchetul General! Alerta de poliție politica!!

Publicată de George Simion pe Vineri, 7 iunie 2024

A venit fără să-l cheme nimeni

Preşedintele AUR George Simion a venit, vineri, în jurul prânzului, la sediul Parchetului General şi a solicitat să fie audiat de către procurorul de caz, în dosarul privind posibila falsificare a semnăturilor pentru Silvestru Şoşoacă.

ADVERTISING

În același timp, el a început să transmită live pe pagina sa de Facebook din interiorul clădirii Parchetului. A adus cu el și o pereche de cătuşe şi s-a întrebat „ce fac? Mă leg singur? Îmi pun singur cătuşele”.

„Statul român lucrează doar marţea şi joia. Ce fac mă leg singur? Îmi pun singur cătuşele? Cooperez cu voi. Mi-am adus singur cătuşele. Vreţi şi bici? Hai, domnule procuror ştiu că vizionezi live. Coboară! Cheamă-ne! Miercuri procurorul spunea că eu sunt un infractor şi pe mine nu m-a citat. Au luat telefoanele colegilor mei, au luat telefonul meu. Telefonul meu este la domnul procuror în birou! Ştiu că vă uitaţi la acest live, probabil chiar de pe telefonul meu. Haideţi jos, domnule procuror! Nu mai am acces la propriul telefon!”, a spus Simion.

Câteva ore mai târziu, a anunțat că va intra în greva foamei, pană este chemat la audieri. El a sunat și la 112 și a chemat un echipaj medical. Care a și venit, a constatat că nu era nevoie de intervenția medicilor și a plecat.

ADVERTISING

Între amenințări și declarații despre parchet, Simion lansează îndemnuri ca oamenii să voteze AUR duminică. De asemenea, le cere oamenilor să nu creadă în rezultatele sondajelor ce vor fi publicate duminică.

„Mergeţi duminică la vot cu toţi cunoscuţii la prima oră a dimineţii. Eu o să merg la 7 dimineaţa să votez în Bucureşti, votez lista AUR la europarlamentare, după care mă duc în comuna Garoafa, Vrancea şi voi vota la locale”, a mai spus liderul AUR.

În jurul orei 16:45, un echipaj de poliție a venit și l-a legitimat pe George Simion. Ei au întrebat unde vrea Simion să facă greva foamei. Iar Simion le-a răspuns că în interiorul Parchetului General. Polițiștii și-au notat conștiincios informațiile, George Simion le-a mulțumit „din suflet” și le-a urat o zi bună. După care și-a continuat live-ul. Și le-a spus că la ora 21:00 va fi un protest în fața Parchetului General. Ba chiar a felicitat Poliția Română pentru profesionalism.

ADVERTISING

Ulterior, la 17:30, a sunat din nou la 112 și a solicitat un nou echipaj de ambulanță. Acesta a sosit în jurul orei 17:51, iar personalul medical i-a luat tensiunea, pulsul și i-au verificat starea de sănătate. Fizic era bine. În timp ce i se spunea să stea relaxat, să nu se miște și să nu vorbească, George Simion verifica filmarea și le transmitea susținătorilor: „Suntem într-o situație disperată, vor să scoată AUR în afara legii”.

În jurul orei 18:00, au venit jandarmi să îl scoată din instituție, potrivit legii. George Simion și avocatul său au început să strige la jandarmi să ia mâna de pe ei, susținând că este un abuz. Într-un final, a fost scos din Parchetul General cu forța.

Publicată de George Simion pe Vineri, 7 iunie 2024

Simion nu a fost citat la Parchet

Parchetul General a precizat că Simion nu a fost citat în dosarul privind falsificarea unor semnături din listele de susţinători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă.

„Având în vedere afirmaţiile făcute în spaţiul public de către liderul unei formaţiuni politice referitoare la citarea acestuia, în cursul zilei de astăzi, 7 iunie 2024, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), precum şi solicitările mass-media referitoare la acest aspect, Biroul de informare şi relaţii publice este împuternicit să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:  În cauza penală care face obiectul comunicatului de presă din data de 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală nu a dispus citarea persoanei în cauză”, arată comunicatul de presă al PÎCCJ.

Dosarul semnăturilor false

Preşedintele AUR George Simion este vizat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) după ce ar fi instigat membri ai formaţiunii să falsifice listele de susţinători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Şoşoacă, soţul senatorului Diana Şoşoacă.

Silvestru Şoşoacă a fost audiat  la Parchet, miercuri, în timp ce George Simion a scris, pe Facebook, că „vor să scoată AUR din listele electorale”.

Ulterior, candidatul independent la alegerile europarlamentare Silvestru Şoşoacă, plasat sub control judiciar de către procurorii Parchetului General pentru uz de fals şi fals în declaraţii, a afirmat, miercuri seară, că nu a ştiut că semnăturile pe care le-a depus pentru susţinerea candidaturii erau false.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇