Eugen Teodorovici a înştiinţat Tribunalul Bucureşti şi AEP că el e adevăratul președinte executiv. Replica din tabăra Ciolacu

Eugen Teodorovici a înştiinţat Tribunalul Bucureşti şi AEP că el e adevăratul președinte executiv. Replica din tabăra Ciolacu

Eugen Teodorovici a trimis o adresă către Tribunalul Bucureşti şi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în care explică faptul că a fost aleasă o conducere legitimă a partidului în Congresul extraordinar din 29 iunie 2019, anume Viorica Dăncilă – preşedinte, Eugen Teodorovici – preşedinte executiv şi Mihai Fifor – secretar general.

Acesta mai precizează că Dăncilă şi Fifor au demisionat pe 29 noiembrie 2019, însă el rămâne în continuare preşedinte executiv al PSD.

El spune că PSD nu a depus la Tribunalul Bucureşti niciun document care să ateste că s-ar fi ţinut o adunare generală în care să fi fost schimbată conducerea executivă în mod statutar, astfel că el e singurul președinte executiv legitim al partidului la acest moment.

ADVERTISING

”În considerearea celor de mai sus, în prezent subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, în calitate de preşedinte executiv al PSD, sunt singurul membru al organelor de conducere executivă ale partidului aflat în continuare în funcţie.

Va solicit să luaţi act de cele mai sus indicate şi de faptul că subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, deţin în mod legal şi statutar funcţia de preşedinte executiv al PSD, cu atribuţiile pe care LEgea nr. 14/2003 şi Statutul PSD le stipulează cu privire la aceasta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Depun prezenta adresă cu scopul de a asigura corecta informare atât a instituţiilor publice având competenţe în organizarea şi funcţionarea partidelor politice (prin care Autoritatea Electorală Permanentă), precum şi a terţilor, pentru a asigura corecta respectare a caracterului de informaţie de interes public al datelor din Registrul partidelor politice, statuat de aert. 49 alin. (3) din Legea nr. 14/2003”, se arată în documentul depus de Teodorovici.

ADVERTISING

Cum explică Teodorovici gestul și ce acuzații îi aduce lui Ciolacu

În postarea respectivă pe reţeaua de socializare, Eugen Teodorovici a preiczat că a solicitat în multe rânduri organizarea corectă a alegerilor pentru conducerea PSD, însă „tăcerea conducerii ilegale a PSD a fost răspunsul pentru toţi membrii şi susţinătorii acestui partid”.

„Am cerut respectarea Legii nr. 14/2003 şi a Statutului PSD! Am cerut în repetate rânduri organizarea CORECTĂ a alegerilor pentru CONDUCEREA PSD! TĂCEREA conducerii ilegale a PSD a fost RĂSPUNSUL pentru toţi membrii şi susţinătorii acestui partid! A fost şi este INDIFERENŢĂ şi INSULTĂ la adresa celor care au aşteptări din partea celor ce se consideră "REFORMATORII" PSD!”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.  

El mai spune că e necesar demersul său la tribunal pentru a nu valida alegerea nestatutară şi nedemocratică a preşedintelui PSD, printr-un simulacru de alegeri.  

Replica ramurii Ciolacu din PSD

În replica, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat, înainte să intre la ședința CExN a PSD, că sesizarea lui Teodorovici o să fie respinsă de Tribunalul Bucureşti.

"Am văzut dimineaţă, în presă, textul sesizării. Nu ştiu dacă l-a făcut Eugen, ca economist, atunci pot să înţeleg sesizarea. Dacă l-a făcut un jurist, ar trebui să-l dea afară, pentru că sesizarea are câteva elemente lipsă.

Nu o să le spun acum, o să las judecătorii să descopere acest lucru, care fac ca această sesizare să fie respinsă, cum se spune în limbaj de specialitate, 'de pe scaun'", a afirmat miercuri Cazanciuc, la sediul PSD.

Congresul PSD pentru alegerea conducerii partidului va avea loc sâmbătă. Marcel Ciolacu şi Eugen Teodorovici candidează pentru şefia partidului. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇