Ciolacu i-a trimis pe jurnaliști la DNA, dacă vor detalii despre dosarele PSD de care a vorbit Bologa: Nu trebuie să-mi iau acum avocat

Ciolacu i-a trimis pe jurnaliști la DNA, dacă vor detalii despre dosarele PSD de care a vorbit Bologa: Nu trebuie să-mi iau acum avocat

Președintele PSD Marcel Ciolacu a fost chestionat, luni, în legătură cu declarațiile făcute de șeful DNA, Crin Bologa, în interviul acordat în exclusivitate SpotMedia.ro.

Amintim că procurorul-șef al DNA a spus că sunt în lucru ”dosare importante, cu persoane importante, cu prejudicii importante”, fiind vizate ”subvențiile date de statul roman partidelor politice și modul de cheltuire a acestor subvenții”.

”Să vedem dacă banii au fost cheltuiți în conformitate cu prevederile legale și nu în interesul unor persoane individuale”, a spus Crin Bologa, pentru SpotMedia.ro. El a adăugat că, în ce privește PSD, pe lângă dosarul Drăghici, trimis deja în judecată, mai sunt și altele, in rem. ”Se verifică cheltuirea banului public dat ca subvenție partidelor politice”.

ADVERTISING

Cum i-a evitat Ciolacu pe jurnaliști

Liderul PSD a fost întrebat ce documente au cerut procurorii DNA de la PSD.

”Mai multe documente scrise. Chiar am discutat acest subiect cat se poate de deschis (în CEx al PSD, n.red.), fără nicio problemă. Sunt bani publici, sunt verificați, nu văd unde vreți să duceți această discuție de fiecare dată”, le-a spus Ciolacu jurnaliștilor, după care i-a trimis la DNA dacă vor detalii.

”Cred că DNA e îndreptățit să vă dea răspunsuri. Faceți adrese la DNA, 544 (Legea accesului la informații de interes public, n.red.), vă răspunde. Nu trebuie să-mi iau acum avocat să-mi spună dacă pot să răspund sau nu la întrebări”, a mai spus șeful PSD.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jurnaliștii au vrut să afle de la Ciolacu si dacă social-democrații au fost informați de DNA cu privire dosare in rem, de care a vorbit Bologa.

”Nu ne-au dat mai multe informații pentru că nici nu am solicitat. Orice dosar deschis la DNA, DNA vă stă la dispoziție să cereți informații”, a închis Ciolacu subiectul.

El a mai adaugat doar că le-a spus si celor prezenți la CEx că în campanii ”s-au respectat toate contractele pe care acest partid le-a încheiat”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇