Elena Lasconi, cap de listă la europarlamentare pentru USR

Elena Lasconi, cap de listă la europarlamentare pentru USR

Uniunea Salvați România și-a ales candidații la alegerile europarlamentare 2024. Cap de listă va fi Elena Lasconi.

Biroul Național al USR a decis, vineri, la propunerea președintelui Cătălin Drulă, ca lista de candidați ai partidului pentru alegerile europene să fie deschisă de Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu și Vlad Botoș.

Elena Lasconi este primarul din Câmpulung și a reușit în doar trei ani să dezvolte orașul cu ajutorul fondurilor europene - peste 400 de milioane de lei, adică bugetul orașului pe 40 de ani, arată un comunicat USR remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Dan Barna este vicepreședinte ALDE Europe și fost vicepremier, care a contribuit esențial la elaborarea PNRR.

Vlad Voiculescu este fost ministru al Sănătății, actualmente şeful USR Bucureşti, dar şi autorul PNRR pe Sănătate, având o lungă istorie de activism la nivel european pentru apărarea drepturilor pacienților, adaugă sursa citată.

Vlad Botoș este unul dintre cei mai influenți și activi europarlamentari români. El urmărește absorbția fondurilor europene în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Dezvoltare Regională (REG), una dintre cele mai importante comisii din Parlamentul European, susţine USR.

ADVERTISING

Amintim că, în luna aprilie, Elena Lasconi spunea că nu își dorește să fie europarlamentar sau parlamentar și că va candida pentru un nou mandat de primar.

“Eu aș putea candida la orice alegeri. Nu știu dacă ar fi o idee foarte bună să fac chestia asta (o candidatură la Președinție - n.red). Eu îmi doresc foarte mult să continui la Câmpulung.

Aș avea șanse să fiu europarlamentar, parlamentar. Nu mă pasionează. Mi se pare că te închide cineva într-o cutie cu conserve. Eu sunt om de acţiune. Îmi place ce fac, mi-e drag. Eu sunt făcută pentru teren, pentru oameni. 100% voi candida pentru încă un mandat de primar. Cred că pentru două”, a declarat Elena Lasconi, la Prima TV.

ADVERTISING

„USR va trimite la Bruxelles oameni cu experiență în administrație, fonduri europene, politică externă și negociere. Iar polul de dreapta din jurul USR va propune o listă comună de candidați care să îi reprezinte cu cinste”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă, citat în comunicatul de azi.

Lista completă a candidaților USR (43 în total) pentru alegerile europene va fi stabilită printr-un proces electoral intern de către membrii partidului. Biroul Național a stabilit vineri calendarul alegerilor interne, iar lista finală va fi lansată oficial la Consiliul Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE Europe), care va avea loc în premieră la București, pe 20 octombrie.

USR continuă construirea polului de dreapta care va aduna forțele reformiste ca alternativă la corupția PSD-PNL și extremismul AUR, adaugă sursa citată.

Lista comună pentru alegerile europarlamentare a polului de dreapta va fi finalizată după negocierile cu PMP și Forța Dreptei. Procesul electoral decis astăzi de Biroul Național se referă doar la candidații din partea USR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇