Drulă crede că ruperea USR e ilogică și spune că oficial Cioloș este încă membru al partidului

Drulă crede că ruperea USR e ilogică și spune că oficial Cioloș este încă membru al partidului

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, afirmă că „oficial” nu are nicio informaţie cu privire la eventuala plecare a lui Dacian Cioloş şi a altor europarlamentari ai USR din partid, așa cum se vehiculează de ceva vreme.

Întrebat duminică, într-o emisiune televizată, ce ştie despre eventuala plecare a unor europarlamentari ai USR din partid, inclusiv a fostului preşedinte Dacian Cioloş, Cătălin Drulă a răspuns: „Oficial, nimic. Și colegii noştri sunt, la ora la care vorbim, încă membri”. 

„Am văzut şi eu ştiri în spaţiul public. Eu, personal, nu am discutat cu domnul Cioloş. Telefonul meu e disponibil. Ultima dată a discutat cu dumnealui chiar recent despre participarea la Congresul ALDE care este săptămâna viitoare, unde USR va fi reprezentat, congresul familiei din care facem parte, liberalii europeni. Mi-a spus că nu poate să meargă, chiar i-am făcut o invitaţie pentru a veni ca parte din delegaţia noastră, o să avem o delegaţie puternică. Şi pentru că vorbim de familia liberal-europeană din care facem parte, USR are un loc bine definit pe scena politică românească”, a afirmat Cătălin Drulă.  

ADVERTISING

El spune că partidul „este o instituţie” care „e un partid care vrea să crească şi care vrea să dea guvernarea”.  

„Eu discut cu orice coleg din USR. Atâta timp cât sunt nişte informaţii pe surse pe care dumnealui (Dacian Cioloş – n.red.) înţeleg că le-a dezminţit până la un punct... Dar trecând peste asta. Care este rostul de a face un proiect de-ăsta, aşa, aproape ca un proiect de vanitate pe persoană fizică, altul decât USR care este casa bună a tuturor celor care vor să construiască? (...) Care e rostul, dacă ai luat două proiecte separate, le-ai făcut unul mare, care este în familia liberal-europeană şi se bate cu popularii şi cu socialiştii, să mai faci o aşchie lângă? Nu are niciun sens din lumea asta şi eu sper să nu se întâmple aceste lucruri pentru că aici este casa bună a tuturor celor care vor să construiască, e un partid viu, un partid cu reguli, un partid instituţie”, a adăugat Drulă, întrebat de ce nu l-a sunat pe Dacian Cioloş atunci când a văzut informaţiile privind eventuala plecare a acestuia.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El spune că este „complet ilogic politic” ca o parte din USR să se rupă, reafirmând că speră ca acest lucru să nu se întâmple. 

ÎȘI VA FACE CIOLOȘ UN NOU PARTID?

Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat de curând pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR, precizând că acesta va fi urmat de maximum 10 parlamentari USR şi de patru eurodeputaţi.

Printre parlamentarii care îl vor urma cu siguranţă pe Dacian Cioloş se numără Andrei Lupu, care a şi anunţat public că ia în calcul plecarea din USR, Lorant Sas, Alin Prunean şi Cosmin Poteraş.

ADVERTISING

Anca Dragu, promovată de Dacian Cioloş în funcţia de preşedinte al Senatului, e indecisă.  

Alături de Dacian Cioloş ar mai urma să plece şi europarlamentarii: Dragoş Tudorache, Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru şi Alin Mituţă, susţin sursele citate.   

”Vor fi între cinci şi 10 parlamentari care vor pleca alături de Dacian Cioloş în noua formaţiune. Sunt puţini, având în vedere că pe listele USR au obţinut mandate peste 20 de senatori şi deputaţi care provin din vechiul PLUS. Pe hârtie, dacă era urmat de toţi oamenii pe care i-a băgat în Parlament, Cioloş ar fi avut grupuri separate şi la Senat, şi la Camera Deputaţilor”, susţin surse apropiate fostului premier.

Cioloş a demisionat de la conducerea USR în 7 februarie, după ce Biroul Naţional a respins planul său de revitalizare a partidului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇