Drulă crede că o eventuală demisie a lui Cioloş ar fi lipsită de sens, un proiect de vanitate pe sfârşit de carieră

Drulă crede că o eventuală demisie a lui Cioloş ar fi lipsită de sens, un proiect de vanitate pe sfârşit de carieră

S-a vorbit mult în ultima vreme despre o posibilă ruptură a USR prin plecarea lui Dacian Cioloş, alături de apropiaţii săi din fostul PLUS. Într-o primă reacţie pe subiect, preşedintele interimar Cătălin Drulă crede că o astfel de mişcare ar fi lipsită de sens şi ar ajuta Puterea.

"Să pleci acum, pe modelul ăsta al foştilor lideri care pe sfârşit de carieră îşi mai fac un proiect de vanitate şi practic să dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist este o eroare strategică majoră", susţine Drulă.

"Eu cred că avem o misiune extraordinar de importantă. Toată clasa politică veche s-a reunit în acest bloc mare care duce România către faliment şi în partea cealaltă avem USR, alternativa liberală democrată, responsabilă, de guvernare profesionistă, suntem Opoziţia în România, în prezent şi avem muncă de făcut până în 2024, avem foarte multe proiecte.

Chiar ieri am demarat un proiect, în care vom merge şi vom vorbi direct cu românii, din uşă în uşă, exact despre aceste probleme economice, avem departament de politici publice, avem opoziţia pe care o facem pe toate fronturile în Parlament”, a declarat Drulă, la RFI România.

Pe de altă parte, el a comentat posibila demisie a lui Dacian Cioloş din USR, scenariu vehiculat în ultima vreme.

"E o chestiune lipsită de sens. În momentul de faţă, toate energiile ar trebui să se coaguleze în acest proiect, care este casa bună a tuturor celor care vor să construiască o alternativă liberală, democratică, profesionistă, în România.

Să pleci acum, pe modelul ăsta al foştilor lideri care pe sfârşit de carieră îşi mai fac un proiect de vanitate şi practic să dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist, este o eroare strategică majoră, după părerea mea, dar fiecare răspunde pentru acţiunile sale politice”, a subliniat Drulă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇