Cătălin Drulă: Deficitul bugetar va sări la 7%. Ce spune de revenirea la guvernare și zvonurile că Cioloș își face partid nou

Cătălin Drulă: Deficitul bugetar va sări la 7%. Ce spune de revenirea la guvernare și zvonurile că Cioloș își face partid nou

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, critică pachetul de măsuri sociale şi economice propus de coaliţia de guvernare şi pledează pentru scăderea TVA la energie de la 19 la 5%.

Într-un interviu acordat Agerpres, liderul USR a reproşat Guvernului că ar implementa „politici populiste”, motiv pentru care ţara noastră riscă să aibă la sfârşitul anului un deficit bugetar de 7%.

Avem o inflaţie record, de 10%. Aceasta este principala preocupare a românilor şi cea mai mare grijă, faptul că preţurile cresc, iar Guvernul are datoria să aibă o politică antiinflaţionistă. Asta înseamnă - ceea ce am propus noi - scăderea de taxe pe energie; este cea mai bună măsură scăderea de TVA de la 19 la 5%.

ADVERTISING

În loc de asta, vedem un complex de măsuri care nu e clar de unde vor fi finanţate. De fapt, ştim care sunt sursele de finanţare, care sunt aceleaşi ca întotdeauna. Sunt: jupuirea mediului privat, îndatorarea generaţiilor viitoare. Guvernul se împrumută, iată am ajuns la 50% din PIB datorie publică. Şi mai înseamnă această formă de taxare mascată a tuturor, care este inflaţia.

Deficitul bugetar pe care şi l-au propus undeva la 5 şi ceva pe acest an, din informaţiile şi calculele pe care le-au făcut specialiştii noştri, va sări la 7 la sfârşitul anului. Deocamdată, pe primele două luni ale anului pe care avem raportare, cifrele nu arată aşa de prost, pentru că au făcut un artificiu. Nu au rambursat TVA în ianuarie şi februarie”, a declarat Drulă.

ADVERTISING

Totodată, Drulă a vorbit despre dorinţa de a reveni la guvernare, după scrutinul din 2024.

”Ne vedem, absolut, la guvernare. În PNL, care a rămas liberal în momentul de faţă doar cu cu numele, eu ştiu că acolo, în PNL, sunt oameni care încă au valorile acestea pe care le împărtăşim şi noi şi care se simt neconfortabil în situaţia asta. Alături de dumnealor, vom putea construi o alternativă, dacă decid să nu lase lucrurile aşa.

Şi mai ştiu că şi în alte partide există oameni care sunt nemulţumiţi, pentru că şi la PSD zona de vârf a partidului este destul de supusă sistemului”, a precizat liderul interimar al USR.

ADVERTISING

Drulă nu știe dacă sunt adevărate informațiile apărute în presă conform cărora Dacian Cioloş ar pregăti un nou partid.

”Nu am nicio informaţie în sensul acesta şi, până la urmă, eu nu pot să comentez nişte zvonuri. E ca şi cum aş zice: am auzit că Dacian Cioloş ar vrea să se vopsească blond. Păi, ar trebui întrebat Dacian Cioloş dacă vrea să facă asta. E o glumă, evident. Eu nu ştiu de aşa ceva. Am văzut nişte zvonuri în presă. Eu cred că energiile trebuie concentrate în acest proiect al USR, care reprezintă în momentul de faţă opoziţia liberală democratică”, a explicat Drulă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇