Unele măsuri din programul ”Sprijin pentru România” nu au buget, dar guvernul se bazează pe reducerea evaziunii

Unele măsuri din programul ”Sprijin pentru România” nu au buget, dar guvernul se bazează pe reducerea evaziunii

Unele măsuri din pachetul ”Sprijin pentru România”, prezentat public luni seara de liderii coaliției, nu au deocamdată bază financiară, dar ministrul de Finanțe a dat de înțeles că banii necesari vor veni prin reducerea evaziunii fiscale și a exclus total o eventuală creștere a taxelor și impozitelor.

Întrebat de o jurnalistă de unde anume vor veni banii de la bugetul de stat, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a susținut că în România există o evaziune de peste 11%. Și că prin reducerea evaziunii, se vor găsi bani pentru a achita partea de la bugetul de stat pentru aceste ajutoare.

ADVERTISING

Când jurnalista a insistat și l-a întrebat pe Câciu dacă, în aceste condiții, se bazează pe estimări când spune că are bani pentru a plăti ajutoarele, Câciu a răspuns „Da”.

În continuare, la insistențele jurnalistei - care a întrebat ce se va întâmpla dacă România nu își va atinge țintele de încasări și de reducere a evaziunii - Câciu a refuzat să se raporteze la scenariu și a susținut, în repetate rânduri, că țintele vor fi atinse.

Pe de altă parte, ministrul de Finanțe a susținut apăsat că exclude creșterea taxelor și a impozitelor în acest an, chiar dacă situația economico-socială este dificilă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Exclus să creştem taxe şi impozite în acest an”, a afirmat ministrul Finanţelor, făcând apel la solidaritate și unitate, ”pentru a trece cu mai multă înţelegere peste aceste activităţi”. 

“Nu e doar la noi, e în toată Europa, trebuie să fim uniţi şi solidari, dacă ne întrebăm ce facem peste 10 ani, e prematur. Trebuie să ne ajutăm împreună să trecem cu mai multă înţelegere peste acest moment. Guvernul nu va lăsa pe nimeni în urmă”, a declarat ministrul Adrian Câciu.  

Conferința de presă poate fi urmărită aici:

Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă, alături de liderii coaliției de guvernare, la conferința de presă pentru prezentarea pachetului de măsuri economico-sociale ”Sprijin pentru România”

Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă, alături de liderii coaliției de guvernare, la conferința de presă pentru prezentarea pachetului de măsuri economico-sociale”Sprijin pentru România”

Publicată de Guvernul României pe Luni, 11 aprilie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇