Decizia privind amânarea plății ratelor la bănci a fost amânată, spune Ciucă

Decizia privind amânarea plății ratelor la bănci a fost amânată, spune Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a spus că încă nu a fost luată o decizie în ceea ce privește amânarea plății ratelor de bănci, despre care s-a tot discutat în ultimele zile.

Întrebat luni seara de ce din pachetul Sprijin pentru România lipsește măsura amânării plății ratelor pentru o perioadă de 12 luni, premierul Nicolae Ciucă a dat un răspuns evaziv.

”Este o măsură pe care am discutat-o împreună cu ministrul de Finanţe. În acest moment, datele pe care am reușit să le analizăm ne-au dus către această decizie la nivelul coaliţiei, să continuăm să analizăm să vedem cât de benefică este pentru populaţie şi mediul de afaceri”, a declarat el.

ADVERTISING

Întrebat direct dacă este este vorba de o amânare, Nicolae Ciucă a spus: „Este o amânare a deciziei”.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că încă se mai discută despre această măsură cu sistemul bancar.

„Această măsură a rămas în discuţie, discutăm încă cu sistemul bancar mai ales în ceea ce privește împărţirea costurilor pe această măsură pentru că amânarea ratelor nu reprezintă o scutire de rate și de dobânzi, drept pentru care modul în care, la finalul acestei amânări, în context de creștere a dobânzilor, ar fi resimțită măsura, ne-a făcut să analizăm în continuare împreună cu sistemul bancar pentru a găsi soluții mai bune pentru cetățeni și mai ales pentru companii”, a spus Câciu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Săptămâna trecută, Macel Ciolacu a declarat că s-a ajuns la un acord pentru amânarea ratelor pentru români, dar bancherii nu au confirmat informația.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇