Ministrul Vîlceanu a fost urmărit penal pentru evaziune, dar dosarul a fost clasat anul acesta

Ministrul Vîlceanu a fost urmărit penal pentru evaziune, dar dosarul a fost clasat anul acesta

Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor, a fost urmărit penal pentru evaziune fiscală, însă dosarul a fost clasat în februarie anul acesta.

Parchetul General a lămurit joi că Vîlceanu a avut calitatea de suspect, dar că, în urma cercetărilor, s-a stabilit că ”fapta nu există”, potrivit G4Media.ro.

Dosarul fusese deschis după un control al inspectorilor ANAF de la Gorj, la firma Trefo SRL, care aparține părinților lui Vîlceanu și care are afaceri cu statul de milioane de euro.

Inspectorii fuseseră sesizați că Trefo Rovinari ar face unele tranzacții doar pe hârtie și fraudează bugetul de stat. Toate acele facturi erau semnate de persoane care se numeau Stănescu și aveau același scris, însă proveneau din județe diferite ale țării.

ADVERTISING

Actualul ministru a intrat în vizor pentru că apărea că a închiriat un BMW X5 de la firma părinților, astfel că aceștia au putut să deducă 22.599 de lei TVA.

Parchetul General a specificat, în răspunsul pentru publicația citată, că ”în dosar, față de alte persoane, s-a dispus disjungerea cauzei și declinarea acesteia la o altă structură de parchet”.

Trefo SRL este o companie care derulează contracte în domeniul energiei, controlată de familia Vîlceanu, şi pe care ministrul și-a trecut-o în CV, precizând că a lucrat la ea încă din anul 2 de facultate.

ADVERTISING

Numai anul trecut, SC Trefo SRL a încheiat 20 de contracte cu CET Govora şi Complexul Energetic Oltenia, companii deţinute de stat. Valoarea acestor contracte a fost în 2020 de 4,3 milioane de lei, aproape un million de euro.

În apărarea sa, Vîlceanu a spus că firma mamei sale a fost înființată când el avea 18 ani și că toate contractele au fost câștigate prin licitație publică.

Citește mai multe despre noul ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇