Vîlceanu explică afacerile cu statul ale firmei mamei sale. Ce spune despre intrarea în PSD și de ce nu a dat mâna cu Iohannis

Vîlceanu explică afacerile cu statul ale firmei mamei sale. Ce spune despre intrarea în PSD și de ce nu a dat mâna cu Iohannis

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a venit joi dimineață cu precizări privind criticile apărute în presă în legătură cu contractele firmei mamei sale cu statul, precum și despre parcursul său politic.

Astfel, Vîlceanu a afirmat că firma mamei sale a fost înființată când el avea 18 ani și spune că toate contractele au fost câștigate prin licitație publică.

”Aveam 18 ani când firma a fost înființată. În politică acuzațiile se fac și fără fundament. Contractele, toate, au fost câștigate doar prin licitație publică. Am avut 2 companii pe care le-am lichidat când am intrat în Parlament, cred că am facut bine”, a declarat noul ministru al Finanțelor.

ADVERTISING

Totodată, el a ținut să precizeze că nu are nicio datorie la stat.

În ceea ce privește faptul că a fost în PSD și PDL, înainte de a intra în PNL, Dan Vîlceanu spune că nu şi-a ascuns traseul politic niciodată.

Amintim că el a fost președinte al tineretului Social Democrat Gorj din 2006 până în 2009. A trecut apoi la PDL Gorj, unde a avut funcția de secretar executiv în perioada 2011-2012 și pe urmă președinte al PDL Gorj între 2013 și 2015. Odată cu fuziunea cu PNL, Vîlceanu a rămas la șefia filialei liberale până acum.

ADVERTISING

”Am vazut că toți sfinții și îngerii din politică au sărit să critice asta. Nu am ascuns asta niciodată, se poate vedea în CV-ul meu de la Camera Deputaților. Dacă ăsta este păcatul meu policit, îmi duc acest păcat”, a precizat Vîlceanu.

De ce nu a dat mâna cu Iohannis

Întrebat de ce nu a dat mâna cu președintele Klaus Iohannis, miercuri seara, la depunerea jurământului, Dan Vîlceanu a explicat că așa este procedura.

”Asta e procedura, am făcut o repeție înainte”, a spus ministrul Finanțelor.

Dan Vîlceanu a depus, miercuri, jurământul de învestitură în funcția de ministru de Finanțe. Ceremonia a fost una extrem de scurtă, 3-4 minute, în timpul căreia președintele Klaus Iohannis nu a dat mâna cu Vîlceanu în momentul în care a preluat documentul semnat.

ADVERTISING

Dan Vîlceanu a fost votat miercuri în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor. Pentru au votat 47 de liberali, iar împotrivă a fost înregistrat un vot, cel al lui Ludovic Orban.

Citește și:

Iată și articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇