Vîlceanu a depus jurământul ca ministru de Finanțe. Iohannis nu a dat mâna cu el, iar totul a durat doar 3 minute

Vîlceanu a depus jurământul ca ministru de Finanțe. Iohannis nu a dat mâna cu el, iar totul a durat doar 3 minute

Dan Vîlceanu a depus, miercuri, jurământul de învestitură în funcția de ministru de Finanțe. Ceremonia a fost una extrem de scurtă, 3-4 minute, în timpul căreia președintele Klaus Iohannis nu a dat mâna cu Vîlceanu în momentul în care a preluat documentul semnat.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a spus Dan Vîlceanu.

original_ceremonie_de_depunere_a_juramantului_de_i
Foto: Administrația Prezidențială

El a semnat documentul și a mers la șeful statului pentru a i-l înmâna. Klaus Iohannis, contrar obișnuinței, nu a dat mâna cu Dan Vîlceanu pentru a-l felicita. De asemenea, șeful statului nu a ținut niciun discurs.

ADVERTISING

Aici puteți vedea și filmarea, de la minutul 1 la minutul 4:

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a ministrului finanțelor

La ceremonie au fost prezenți și premierul Florin Cîțu, și liderul PNL, Ludovic Orban, precum și președintele Senatului, Anca Dragu.

original_ceremonie_de_depunere_a_juramantului_de_i
Foto: Administrația Prezidențială

Dan Vîlceanu este propunerea votată în ședința conducerii PNL pentru funcția de ministru al Finanțelor. Pentru au votat 47 de liberali, iar împotrivă a fost înregistrat un vot. „E o încredere pentru care mă simt obligat”, a spus Vîlceanu.

Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vîlceanu la Finanţe

ADVERTISING

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire în funcția de ministru al Finanțelor a lui Dan Vîlceanu.

Cîţu face o demonstrație de forță în PNL şi îl impune pe Vîlceanu la Finanțe. Orban a fost singurul care s-a opus

Mișcarea de forță a lui Cîțu s-a finalizat cum anunțase premierul. Vîlceanu a primit aproape în unanimitate susținerea PNL, într-o ședință fulger de nici jumătate de oră. A fost un singur vot împotrivă, al lui Orban, actualul președinte PNL avertizând că numirea este una riscantă, dar fără a da alte detalii.

ADVERTISING

Cine este Dan Vîlceanu, propus la Finanţe: A trecut prin PSD şi PDL, iar firma familiei are afaceri cu statul de milioane de euro

Vîlceanu a intrat în politică încă de pe băncile facultăţii, în perioada 2006 – 2009 fiind preşedintele organizaţei de tineret a PSD Gorj.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇