Orban: Cîțu a spus că susține competența, integritatea. Există riscuri cu desemnarea lui Vîlceanu

Orban: Cîțu a spus că susține competența, integritatea. Există riscuri cu desemnarea lui Vîlceanu

Președintele PNL Ludovic Orban a fost singurul din BPN care a votat împotriva validării lui Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru al Fnanțelor.

El a venit în fața jurnaliștilor, singur, după ce cu doar câteva minute mai înainte Cîțu anunța flancat de zeci de lideri liberali că azi Vîlceanu va depune jurământul la Cotroceni.

Orban a acuzat întâi că, din cauză că ședința BPN a fost convocată prea din scurt, mulți membri nu au putut ajunge.

”Convocarea a fost făcută ieri, prin SMS, după ora 17:30, de la secretariatul general. Din cei 79 de membri care compun BPN, au fost prezenți doar 48 de membri, 31 au fost absenți. Probabil din cauza convocării foarte rapide nu au putut să participe la această ședință”, a spus Orban.

ADVERTISING

El a recunoscut că votul unic împotriva lui Vîlceanu a fost al lui și a motivat că el consideră că sunt riscuri prin numirea acestuia ministru, dar a refuzat să spună care.

”Subiectul principal a fost validarea propunerii formulate de premierul Cîtu, în persoana lui Dan Vîlceanu. Rezultatul votului - 48 de voturi exprimate, un vot împotrivă. Votul împotrivă îmi aparține.

Modul în care s-a derulat procedura, faptul că nu am avut o discuție cu Florin Cîțu, faptul că BPN a fost convocat intempestiv, fără să fiu informat și fără să existe clar un punct de vedere exprimat din partea mea, m-au făcut să votez împotrivă.

ADVERTISING

De asemenea, vreau să se știe clar că prin votul pe care l-am dat, ca președinte al PNL, mi-am exprimat rezerve extrem de serioase față de această candidatură.

Domnul premier Florin Cîțu, în toate aparițiile publice, a spus că susține competența, integritatea. Din punctul meu de vedere, există riscuri cu privire la această desemnare. Am votat împotrivă și pentru ca opinia pubică să știe foarte clar că răspunderea integrală aparține premierului Cîțu și celor care au convocat BPN”, a adăugat Orban, pe ton amenințător.

ADVERTISING

Jurnaliștii au vrut să știe care sunt aceste riscuri de care vorbește, dar Orban a refuzat să spună ceva concret:

”Dan Vîlceanu nu a solicitat nicio discuție cu mine ca președinte al partidului, nu și-a susținut în niciun fel candidtaura în fața mea, nu am putut să am o discuție cu premierul Cîțu. Tocmai pentru că nu am avut ocazia să fac o analiză serioasă, spun că există riscuri”.

La insistențele jurnaliștilor, Orban a declarat subiectul închis: ”Nu vă mai dau niciun fel de detaliu pe acest subiect, v-am spus, răspunderea îi aparține premierului Florin Cîțu și celor care au convocat BPN".

Vîlceanu a mai fost o dată în cărți pentru șefia Finanțelor, dar nu a ajuns sa fie propus. Orban a fost întrebat dacă poate spune de ce a fost respins atunci și a răspuns scurt: ”Nu”.

Vezi aici cele mai importante momente și declarații de la ședința-fulger a BPN, convocată de Cîțu peste capul lui Orban

Citește și alte articole despre războiul din PNL dintre Cîțu și Orban:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇