Echipa care îl sprijină pe Orban pentru șefia PNL răspunde scrisorii semnate de susținătorii lui Cîțu

Echipa care îl sprijină pe Orban pentru șefia PNL răspunde scrisorii semnate de susținătorii lui Cîțu

Echipa care susţine candidatura lui Ludovic Orban la șefia PNL reacționează după scrisoarea celor care îl sprijină pe premierul Florin Cîțu în care actualul lider liberal este criticat.

Ieri, echipa care îl susţine pe Florin Cîţu transmis o scrisoare în care își reafirmă sprijinul și îl acuză pe Ludovic Orban de lipsă de fair-play politic, între altele.

Acum, avem o reacție din partea echipei care îl suține pe Ludovic Orban, șeful Camerei Deputaților, prin vocea lui Alexandru Kocsis, deputat PNL de Iași.

El evocă un „mesaj copy/ paste”, în care, de fapt, nu i se reproșează nimic concret lui Ludovic Orban.

ADVERTISING

„Așa-zisul comunicat, dat astăzi (marți - n.red.) de colegii din echipa lui Florin Cȋțu, nu spune nimic concret. Nu găsești nicăieri scris negru pe alb ce i se reproșează lui Ludovic Orban, ce a făcut omul, ce anume din ce a spus a deranjat așa de tare.

Este doar un mesaj copy-paste de care ar trebui să ne fie jenă. Cu acest mesaj au mai dat o lovitură celor 18% la care ne-au adus din data de 30 mai și până astăzi”, scrie liberalul pe Facebook, făcând referire la sondajul Politico, potrivit căruia 18% dintre români ar vota cu PNL dacă s-ar ține alegeri parlamentare.

Disperare

Alexandru Kocsis spune că liberalii care-l susțin pe Cîțu dau dovadă de „disperare și lipsă de realism”, dacă îi recomandă lui Orban să „iasă onorabil din campanie”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, vine el cu recomandări pentru echipa premierului:

„Vă recomand eu să răspundeți la 2 întrebari:

1. Cum am ajuns de la 25-26% la 18% în doar două luni și jumătate?

2. Credeți că omul alături de care noi toți am reconstruit partidul, în 4 ani de zile, ne-a adus atât de jos sau ambiția lui Florin de a conduce cu orice preț, deși nu are experiența, cunoștințele și abilitățile necesare pentru a înțelege Partidul Național Liberal? Voiam să trec și vechimea, dar a zis Ludovic Orban, cel pe care îl blamați, că este de acord să primească derogare.

PS: Dacă aveți vreo dificultate în a răspunde la cele două întrebari recomand cu căldură să vă inspirați din răspunsurile pe care le-ați primit la postarea voastră de astăzi. Stand up comedy și probabil încă două procente în minus pentru noi”.

ADVERTISING

Mesajul este semnat cu un hashtag-ul: „#echipacâștigătoare!”.

Așa-zisul comunicat, dat astăzi de colegii din echipa lui Florin Cȋțu, nu spune nimic concret. Nu găsești nicăieri scris...

Publicată de Alexandru Kocsis pe Marţi, 17 august 2021

Context

Echipa care susţine candidatura lui Florin Cîţu la şefia PNL a transmis marți o scrisoare în care își reafirmă sprijinul și îl acuză pe Ludovic Orban de lipsă de fair-play politic, în contextul dezvăluirilor din ultimele zile despre problemele legale din trecut ale premierului în SUA.

„În legătură cu ultimele apariţii publice ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susţin candidatura lui Florin Cîţu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic şi declaraţiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru”, se arată într-un comunicat de presă semnat de 67 de miniștri, lideri locali și parlamentari.

Aceştia adaugă, între altele, că „este dezonorant” pentru preşedintele PNL să susţină „campania de linşaj public” împotriva premierului susţinut de PNL.

Iată aici detalii - Scrisoarea celor 67 de liberali care îl susțin pe Cîțu. Spun că Orban face rău partidului prin comentariile despre dosarele din SUA

Iată și declarațiile lui Ludovic Orban care au deranjat tabăra Cîțu:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇