Fără să vrea neapărat, Samsung ar putea rezolva prin Galaxy S22 o dilemă care îi sâcâia pe unii utilizatori

Fără să vrea neapărat, Samsung ar putea rezolva prin Galaxy S22 o dilemă care îi sâcâia pe unii utilizatori
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Nu știu câți dintre voi știați acest aspect, dar Samsung a folosit procesoare diferite pentru telefoanele sale premium, în funcție de regiune, de ceva vreme. Ei bine, iată că anul viitor această practică are mari șanse să se schimbe: în sfârșit, Galaxy S22 va fi la fel pentru toată lumea, indiferent de unde va fi cumpărat.

Producătorul IT sud-coreean obișnuia până acum să echipeze smartphone-urile sale din gama de vârf cu două procesoare. De exemplu, S20-ul vândut în SUA, Canada, America de Sud, Coreea de Sud, China și Japonia are Snapdragon 865 de la Qualcomm, iar în celelalte țări e dotat cu Exynos 990 dezvoltat de Samsung.

ADVERTISING

De ce folosește Samsung două procesoare? Pe scurt, treaba stă cam așa: Samsung ar vrea să folosească în toată lumea procesoare Exynos, pentru că îi iese profit mai mare, având în vedere că e propriul procesor, doar că în unele țări compania e condiționață de brevete deținute de Qualcomm să folosească chipseturi Snapdragon.

Snapdragon vs. Exynos - cât de diferite sunt? În termeni macro, cele două procesoare nu sunt atât de diferite. Da, Snapdragon este cel mai bun de pe piață pentru telefoanele cu Android - dar și Exynos îi suflă în ceafă. Dovadă stă în testele de tip benchmark, care testează diverși parametri de performanță și funcționare. Un exemplu mai jos:

comparatie_procesor_s20_exynos_snapdragon
Sursă: Android Central

Dacă la nivel macro cele două procesoare sunt foarte asemănătoare, la nivel micro situația e un pic alta.

ADVERTISING

Cum procesorul influențează și alte elemente, pe lângă performanța telefonului, precum interfața, camera foto și alte periferice, probleme cu Exynos pot apărea (și au apărut) în alte părți.

De exemplu, S20 avea probleme legate de focalizare lentă pe telefoanele cu procesoare Exynos 990, dar nu și pe cele cu Snapdragon 865. Da, era ceva minor, dar totodată ridicol - tocmai de aceea, astfel de probleme au creat un renume prost procesoarelor Exynos în ultimii ani.

Iată și o comparație între cele două procesoare la seria S21:

Samsung Galaxy S21 Ultra Snapdragon vs Exynos - The TRUTH! | The Tech Chap

În ceea ce privește dezbaterea Snapdragon vs. Exynos, ambele tabere au dreptate, în felul lor.

ADVERTISING

Pe de o parte, utilizatorii nu prea au cum să aibă parte de experiențe atât de diferite încât să dăm un verdict clar între cele două procesoare. Pe de altă parte, e puțin ciudat ca toate celelalte componente să fie la fel, mai puțin una, în funcție de țara de unde-l cumperi.

Galaxy S22 s-ar putea vinde peste tot cu procesorul Snapdragon

Iată că această situație s-ar putea schimba anul viitor. În contextul crizei semiconductorilor - care a afectat atât piața IT, cât și pe cea auto - Samsung ar fi întâmpinat probleme în producerea procesoarelor Exynos, ceea ce înseamnă că ar urma să echipeze viitoarele telefoane Galaxy S22 preponderent cu Snapdragon.

Cel puțin așa susțin unele surse citate de site-ul sud-coreean Naver și preluate de TechRadar.

Cât despre celelalte specificații, se zvonește că Samsung va lansa în luna ianuarie a anului viitor un Galaxy S22 de 6,01 inchi, alături de un Galaxy S22 + de 6,55 inchi și un Galaxy S22 Ultra de 6,81 inci. Seria curentă are așa: S21 are 6,2 inchi, S21 + are 6,7 inchi, în timp ce S21 Ultra are 6,8 inchi.

Iar cum ecranele sunt mai mici (excepție face Ultra), și bateriile ar urma să fie mai mici. Pentru S22 și S22 +, acestea vor scădea la 3.800 mAh și 4.000 mAh, în timp ce S22 Ultra va avea tot un acumulator de 5.000 mAh.

În ceea ce privește ansamblul camerelor foto, la Galaxy S22 și S22 + acesta va fi format dintr-un senzor principal cu rezoluție de 50MP, alături de un teleobiectiv de 12MP cu zoom optic 3x și o cameră ultra-wide de 12MP.

Pe de altă parte, Ultra ar urma să fie dotat cu un senzor de 108MP, alături de trei senzori auxiliari de 12MP – un teleobiectiv scurt cu zoom optic de 3x, un periscop cu zoom optic de 10x și un snapper ultrawide.

Vezi şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇