Drulă: Congresul USR ar putea avea loc în iunie sau octombrie

Drulă: Congresul USR ar putea avea loc în iunie sau octombrie

Congresul USR la care va fi ales viitorul președinte al partidului ar putea avea loc în iunie sau în octombrie, a declarat președintele interimar Cătălin Drulă.

”Am avut o discuție ieri (luni – n.red.) în Biroul Național. În mod sigur, vom avea congresul anul acesta. S-au conturat două opțiuni, luna iunie sau luna octombrie.

Vom lua o decizie în săptămânile următoare, în funcție și de situația pandemică și de criza internațională care este în zona noastră”, a spus Cătălin Drulă, într-un interviu acordat pentru RFI România.

ADVERTISING

Și fostul președinte Dacian Cioloș și-a exprimat dorința ca un congres al partidului, la care să fie ales un nou președinte, să fie organizat cât mai repede.

După demisia lui Dacian Cioloș, depusă lunea trecută, interimatul este asigurat de Cătălin Drulă, în calitate de vicepreședinte cu cel mai mare număr de voturi obținute la ultimul congres.

Decizia lui Cioloș de a renunța la șefia USR a dus la circa 400 de demisii în rândul membrilor, efectivul fiind parțial completat de peste 100 de noi înscrieri în USR, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt, deputatul Ionuț Moșteanu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇