Drulă crede și speră că USR e în creștere în sondaje: Suntem oameni, oamenii greșesc. Sunt om și eu

Drulă crede și speră că USR e în creștere în sondaje: Suntem oameni, oamenii greșesc. Sunt om și eu

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a declarat, marți dimineață, că prioritatea sa pentru perioada următoare este unitatea paridului.

El a precizat că USR va face opoziție ”pe bune” și va arăta unde risipește Guvernul PSD și PNL resursa bugetară.

Drulă a subliniat că formațiunea sa va monitoriza fiecare minister și agenție și se va pregăti pentru guvernarea din 2024.

”USR a făcut istorie în acești ani, vom continua să facem istorie împreună. Îi adresez mulțumiri lui Dacian Cioloș, fără el și Dan Barna fuziunea între USR și PLUS nu avea loc.

Sunt mândru că fac parte din această echipă, că pot lucra alături de primarii USR, de parlamentari, am mare încredere în acest partid. Prioritatea mea este unitatea partidului.

ADVERTISING

USR va face opoziție pe bune, vom arăta unde se risipește resursa bugetară, vom monitoriza fiecare minister și agenție. USR va face opoziție pe tot terenul, ne veți vedea din nou în stradă, pregătim guvernarea din 2024.

Vom munci uniți, pentru a oferi României alternativa pe care o merită. PNL și PSD nu sunt în stare să conducă România”, a declarat Cătălin Drulă.

Întrebat dacă decizia de a ieși de la guvernare a fost bună, Drulă a spus că ”USR a fost dat afară de la guvernare, a fost un sfârșit anunțat de Klaus Iohannis, de intențiile sale de a reface alianța PNL-PSD”.

Referitor la scăderea USR în sondaje, Drulă crede și speră că partidul e în creștere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Eu cred și sper că e în creștere și pentru asta lucrez. Am traversat o perioadă de lipsă de încredere, facem ceea ce putem să readucem încrederea”, a precizat noul lider USR.

Întrebat dacă nu crede că electoratul așteaptă ca liderii USR să recunoască faptul că au făcut unele greșeli, în loc să tot spună că au fost dați afară de la guvernare și că au făcut doar lucruri bune, Drulă a replicat: ”suntem oameni, oamenii greșesc. Sunt om și eu, dar încercăm în fiecare zi să facem lucruri mai bune”.

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, susține o conferință de presă.

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, susține o conferință de presă.

Publicată de Dan Barna pe Luni, 7 februarie 2022

Cioloș a demisionat

Cătălin Drulă a preluat funcția de președinte interimar al USR, după de Dacian Cioloș a anunțat luni seară că demisionează de la șefia partidului.

ADVERTISING

El și-a motivat decizia, precizând că nu a obținut susținerea Biroului Național pentru măsurile de reformă propuse.

În Biroul Național, dominat de tabăra Dan Barna-Cătălin Drulă, au fost 14 voturi împotriva proiectului lui Cioloș și 11 pentru.

Mi-am anunţat astăzi colegii că am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al USR, după ce Biroul Naţional a respins planul de revitalizare pe care l-am prezentat şi pentru care am cerut aprobare. Atâta vreme cât nu am avut în Biroul Naţional susţinere pentru acest plan am considerat firesc şi de bun simţ să îmi prezint demisia. (...)

Rămân în partid, rămân membru de partid, acest partid are nevoie de reîmprospătare, de conectare”, a declarat Dacian Cioloș.

Luni seara, Drulă a transmis un mesaj membrilor USR, în care a precizat că formaţiunea este „singurul partid cu adevărat liberal din această ţară şi, în prezent, singurul partid de opoziţie cu soluţii”.

Ruptura pe program

Scandalul în USR a ajuns în spațiul public joi, după ce Cioloș şi-a prezentat programul de preşedinte pentru următorii 2 ani. Documentul cuprinde măsuri pe care cei din tabăra Barna au spus fie că sunt deja implementate, fie le consideră de neacceptat.

În cea de-a doua categorie intră propunerile lui Cioloș ca guvernul din umbră sau o serie de alte decizii să fie formulate de către experţi din afara partidului.

Cioloș a declarat și public că evident că va cântări dacă mai are rost să rămână la conducerea USR, în cazul în care viziunea sa e blocată.

Surse din partid citate de News.ro au susținut că Dacian Cioloş ar fi ameninţat joi seară și că, în cazul în care Biroul Politic al USR nu îi aprobă planul de reformă, va reface PLUS şi va avea grupuri parlamentare separate la Cameră şi la Senat.

Ulterior, liderul USR a negat pentru SpotMedia.ro informațiile din urmă, spunând că cine așteaptă demisia lui încearcă să construiască ipoteze false.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇