Disidenții ruși povestesc: Otrava este doar una dintre metodele Kremlinului

Disidenții ruși povestesc: Otrava este doar una dintre metodele Kremlinului

Criticii regimului de la Kremlin, ca Aleksei Navalnîi, spun că otrava este doar una dintre metodele prin care oamenii lui Putin îi reduc la tăcere.

Reporterul DW Iuri Rescheto a stat de vorbă cu câteva dintre „țintele“ conducerii de la Moscova.

Piotr Versilov (foto), activist, este acum în formă. În urmă cu doi ani, el lupta să supraviețuiască, fiind doborât de otravă.

Situația sa a fost similara cu cea a lui Aleksei Navalnîi. Dar, spre deosebire de liderul Opoziției din Rusia, el nu a fost atacat cu neurotoxină noviciok.  

ADVERTISING

Otrava administrată mie nu a fost atât de rea ca a lui. M-am recuperat mult mai repede. Am fost capabil, cât de cât, să vorbesc încă din a doua săptămână de tratament, dar noviciok este o otravă extrem de puternică. Nu contează că vrei să rănești pe cineva sau să îl ucizi, noviciok este perfectă pentru crimă.

Piotr Versilov, activist

Persilov a fost tratat la Spitalul Charité din Berlin, ca Navalnîi. Nimeni nu a putut identifica substanța care i-a fost administrată lui Versilov. Simptomele i-au determinat pe medici să suspecteze o otrăvire, dar după povestea cu Navalnîi, activistul nu mai are nicio îndoială.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Faptul că s-a folosit otrava noviciok arată că a fost mâna președintelui. Un lucru este limpede: acces la această substanță au doar oamenii serviciilor secrete. Operațiunea a putut fi efectuată numai cu aprobarea lui Vladimir Putin.

Piotr Versilov, activist

Starea lui Navalnîi se îmbunătăţeşte și poate vorbi. Protecţia asigurată de poliţie a fost sporită

Și alți membri ai Opoziției au fost atacați

Alți membri ai Opoziției au fost atacați prin mijloace mai puțin periculoase. Printre aceștia se numără și politicianul independent Dmitry Gudkov. În urmă cu un an, i s-a interzis să participe la alegerile locale din Moscova și a fost arestat 36 de zile.

ADVERTISING

Un alt exemplu este Iulia Galiamina, politician independent și figură cunoscută la protestele din Moscova de acum un an. Ea se confruntă și acum cu acuzații privind participarea la demonstrații.

Trăim într-un regim autoritar, în dictatură, iar această dictatură a început odată cu alegerea lui Putin în funcție.

Iulia Galiamina

Aici, drepturile omului nu fac parte din ecuație. Libertatea și justiția nu există. Aici poți fi trimis după gratii când chemi oamenii la un protest.

Dmitry Gudkov

Piotr Versilov nu se lasă intimidat și refuză să tacă. De când și-a revenit, a început să fie din nou activ la Moscova. O face în ciuda faptului că are un copil.

Vreau ca prietenii mei, familia, fetița mea, să trăiască într-o țară fără Putin și sistemul său dezgustător. Sunt sigur că putem să atingem acest obiectiv.

Piotr Versilov, activist

Până atunci, el nu își lasă fiica să iasă singură seara și își conduce copilul în fiecare zi la școală.

Citește mai multe detalii despre acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇