Navalnîi prezintă ”urme de otrăvire”. Anunțul vine de la medicii din spitalul german în care e internat

Navalnîi prezintă ”urme de otrăvire”. Anunțul vine de la medicii din spitalul german în care e internat

Medicii de la Spitalul Charité din Berlin au declarat luni că datele clinice indică faptul că politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi prezintă ”urme de otrăvire”, transmit AFP, Reuters şi dpa.

Instituţia medicală din capitala germană unde este tratat Navalnîi a afirmat că substanţa găsită în corpul acestuia nu este deocamdată cunoscută şi că pacientului i s-a administrat atropină.

De asemenea, sechelele pe termen lung ''în particular asupra sistemului nervos nu pot fi excluse în acest stadiu'', se menţionează într-un comunicat al spitalului berlinez. Potrivit sursei citate, starea lui Aleksei Navalnîi rămâne gravă, dar nu există un pericol acut pentru viaţa lui.

ADVERTISING

Navalnîi, vechi oponent al preşedintelui Vladimir Putin, s-a îmbolnăvit grav joi, anturajul său susţinând că a fost otrăvit. El a fost transportat sâmbătă în Germania pentru a fi tratat.

Biroul Federal de Investigaţii Criminale (BKA) din Germania a anunţat că Aleksei Navalnîi se află sub protecţia poliţiei, pusă la dispoziţie de statul german, în Spitalul Charité din Berlin.

Citește mai multe despre acest caz:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇