Guvernul german spune că cel mai probabil Navalnîi a fost otrăvit. Este păzit de Poliție în spital

Guvernul german spune că cel mai probabil Navalnîi a fost otrăvit. Este păzit de Poliție în spital

Guvernul german consideră ”destul de probabil” faptul că opozantul rus Aleksei Navalnîi, spitalizat în comă la Berlin, a fost victima unei otrăviri, a anunţat luni un purtător de cuvânt.

”Este vorba despre un pacient care, destul de probabil, a fost victima unui atac cu otravă”, a declarat presei Steffen Seibert, care a justificat, în aceste circumstanţe, protecţia Poliţiei oferită de spitalul de la Berlin lui Aleksei Navalnîi, relatează AFP.

ADVERTISING

Suspiciunea nu este că Aleksei Navalnîi s-a otrăvit singur, ci că cineva l-a otrăvit pe domnul Navalnîi, iar guvernul german ia această suspiciune foarte în serios”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

”Nu a existat o invitaţie oficială (a guvernului german), însă, din motive umanitare, Aleksei Navalnîi a putut intra rapid în ţară, la cererea familiei sale”, a declarat Steffen Seibert.

Principalul opozant al Kremlinului - care denunţă în publicaţiile sale, repostate abundent pe reţele de socializare, corupţia elitelor ruse, Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost internat joi la Omsk, în comă, la reanimare şi conectat la un aparat de respiraţie artificială, după ce s-a simţit rău într-un avion.

ADVERTISING

Rudele sale dau asigurări că este vorba despre o ”otrăvire intenţionată”.

El a fost transferat ulterior, sâmbătă dimineaţa, către Berlin, cu un avion privat închiriat de către un ONG german, în urma unei zile cu tensiuni între familia lui Navalnîi şi medicii ruşi, care au afirmat iniţial că starea acestuia era prea instabilă, după care i-au dat undă verde.

Opozantul este îngrijit în prezent la Spitalul Charité din Berlin, unul dintre cele mai cunoscute din Europa.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇