Rusia îşi dă acordul ca Navalnîi să fie transportat cu avionul la Berlin pentru tratament

Rusia îşi dă acordul ca Navalnîi să fie transportat cu avionul la Berlin pentru tratament

Oficiali ruşi din domeniul sanitar şi-au dat vineri acordul pentru transferul în Germania al opozantului Aleksei Navalnîi, care se află în prezent în comă într-un spital din Siberia.

Navalnîi poate fi transportat pentru că starea lui s-a stabilizat, a declarat presei directorul adjunct al spitalului din Omsk, Anatoli Kalinicenko, relatează agenţiile internaţionale de presă.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Am decis să nu ne opunem transferului său către un alt spital, cel care va fi desemnat de apropiaţii săi”, a adăugat el.

Oficialul rus a refuzat anterior să-şi dea acordul pentru evacuarea lui Navalnîi pentru că starea lui era instabilă.

Personalul medical german l-a examinat pe Navalnîi la Omsk şi are un avion în aşteptare pentru a-l transporta la spitalul Charite din Berlin.

Oficialii Ministerului Sănătăţii din regiunea siberiană unde criticul Kremlinului Aleksei Navalnîi este tratat au declarat vineri că un laborator de poliţie a găsit pe părul şi pe mâinile acestuia o substanţă chimică de natură industrială.

Anterior, unul dintre medicii-şefi ai instituţiei spitaliceşti unde se află internat Navalnîi a spus că ”nicio otravă” nu a fost descoperită în organismul lui.