Medicii ruși spun că nicio otravă nu a fost descoperită în organismul lui Aleksei Navalnîi. Ce diagnostic i-au pus

Medicii ruși spun că nicio otravă nu a fost descoperită în organismul lui Aleksei Navalnîi. Ce diagnostic i-au pus

„Nicio otravă” nu a fost descoperită în organismul lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse internat la reanimare într-un oraş din Siberia după ce s-a simţit foarte rău, a anunţat vineri unul dintre medicii-şefi ai instituţiei spitaliceşti, precizând că starea lui este încă „instabilă”, informează AFP.

„Până la această oră nicio otravă nu a fost identificată în sânge şi urină, nu sunt urme ale unei asemenea prezenţe”, a spus Anatoli Kalinincenko, director-adjunct al spitalului de urgenţă nr.1 din Omsk, unde a fost internat opozantul rus.

ADVERTISING

"Nu credem că este vorba de o otrăvire", a continuat acesta, adăugând că nu poate face public diagnosticul lui Navalnîi din motive legale, dar că el a fost adus la cunoştinţa familiei sale.

Ulterior, medicul-şef de la spitalul în cauză a spus că Navalnîi a fost diagnosticat cu o boală metabolică a cărei cauză este glicemia scăzută, informează Reuters.

ADVERTISING

Doctorul Aleksandr Murahovski a mai spus că pe hainele şi degetele acestuia au fost găsite urme de substanţe chimice industriale.

Medicii ruși refuză transferul în Germania

Potrivit lui Anatoli Kalinincenko, starea lui Navalnîi este "instabilă", ceea ce nu permite transferul lui într-un spital din străinătate, în pofida faptului că un avion medical a sosit deja la Omsk, închiriat de un ONG pentru a-l duce pe opozantul rus în Germania.

Aleksei Navalnîi, unul dintre criticii cei mai vehemenţi ai Kremlinului, se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul când i s-a făcut rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk. Opozantul a fost internat aici la spital, aflat în comă, plasat la reanimare şi conectat la un ventilator pulmonar.

Susţinătorii săi s-au declarat convinşi că el a fost victima unei "otrăviri intenţionate", "cu ceva amestecat în ceaiul" pe care Aleksei Navalnîi l-a băut cu puţin timp înainte de a se îmbarca în avion.

ADVERTISING
Hospitalizan por "envenenamiento" al opositor ruso Alexéi Navalny

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇