CSAT a discutat ”în treacăt” pericolul nuclear: Nu crede nimeni că cineva este atât de nebun să înceapă al treilea război mondial

CSAT a discutat ”în treacăt” pericolul nuclear: Nu crede nimeni că cineva este atât de nebun să înceapă al treilea război mondial

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat marţi despre pericolul nuclear, în contextul conflictului din Ucraina, că ”nu crede nimeni că cineva este atât de nebun încât să înceapă al treilea război mondial, pentru că un război nuclear ar însemna sfârşitul omenirii”.

Întrebat dacă în cadrul CSAT s-a discutat despre pericolul nuclear, în urma anunţului făcut de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, Vasile Dîncu a afirmat că ”acest pericol a fost discutat în treacăt, la câteva analize”. 

ADVERTISING

”Nu este un subiect pe care să îl abordăm în acest moment, pentru că ne preocupă lucrurile pragmatice, pe termen mediu şi scurt, ne gândim la lucrurile necesare în acest moment. Faptul că Putin şi Rusia au ridicat la cota maximă acest nivel, una nerealistă, nu crede nimeni că cineva este atât de nebun încât să înceapă al treilea război mondial, pentru că un război nuclear ar însemna sfârşitul omenirii, ar însemna o sinucidere”, a spus ministrul Apărării, la emisiunea Talk News de la Profit TV.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 6-a zi de război în Ucraina

ADVERTISING

Dîncu a mai afirmat: ”Mi se pare că orice sistem şi NATO şi cred că şi al ţărilor care au o conducere mult mai centralizată nu lasă decizia declanşării unei asemene operaţiuni la nivelul unui singur om, cât o fi el de dictator şi autocrat”.

Potrivit ministrului, ”planul Rusiei, oarecum utopic este de a reface Uniunea Sovietică”.

”Probabil că Vladimir Putin crede că istoria poate face un pas înapoi, nu cred că vom ajunge la acest nivel şi de aceea nu are rost să discutăm îm această perioadă, oamenii ar trebui să stea liniştiţi. Nu există decât o probabilitate teoretică de a se ajunge la al treilea război mondial”, a ţinut să precizeze ministrul Apărării. 

ADVERTISING

Iată și relatările, minut cu minut, din celelalte zile de lupte și bombardamente, după ce Putin a lansat invazia totală:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇