Conferința ONU: Lavrov a cerut americanilor să-şi ia armele nucleare din Europa, mai mulți diplomați au ieșit din sală, în semn de protest (Video)

Conferința ONU: Lavrov a cerut americanilor să-şi ia armele nucleare din Europa, mai mulți diplomați au ieșit din sală, în semn de protest (Video)

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat marți, în cadrul conferinței ONU privind dezarmarea, organizată în Elveția, că este timpul ca armele nucleare ale SUA aflate în Europa să plece acasă. În semn de protest față de atitudinea Rusiei, mai mulți diplomați au părăsit sala în timpul discursului său.

Lavrov era așteptat să apară personal la Geneva, dar până la urmă a trimis un mesaj pre-înregistrat, din cauza interdicțiilor de călătorie impuse de UE Rusiei, ca sancțiune privind invazia din Ucraina, relatează BBC.

ADVERTISING

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 6-a zi de război în Ucraina

În discursul său, Lavrov a spus că Rusia este gata să discute cu SUA despre ”stabilitate strategică”, dar a avertizat Occidentul că nu trebuie să construiască facilități militare pe teritoriul fostelor republici sovietice.

El a sugerat o nouă justificare pentru invazia Rusiei în Ucraina – prevenirea achiziționării de arme nucleare de către Kiev.

Conduși de reprezentantul Ucrainei, mai mulți ambasadori, inclusiv cei ai Marii Britanii, Germaniei, Australiei, Canadei, SUA și UE, au ieșit din sală în momentul în care Lavrov a început să vorbească. Un protest simbolic față de atitudinea Rusiei.

This is how money of russian oligarchs are shrinking in value #makingputinweek . On á series note: UN officials leaving hall after Lavrov started talking????????

Publicată de Inga Minelgaite pe Marţi, 1 martie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇