Rusia a început exerciții cu submarine nucleare și rachete intercontinentale

Rusia a început exerciții cu submarine nucleare și rachete intercontinentale

Submarinele nucleare ale Rusiei au pornit în Marea Barents pentru exerciții militare, în timp ce lansatoare de rachete au fost deplasate marți prin pădurile înghețate ale Siberiei.

Măsurile vin după ce Vladimir Putin a ordonat forțelor nucleare să intre în stare de alertă maximă, săptămâna trecută, informează AP.

Flota de Nord a Rusiei a anunțat, într-o declarație, că mai multe submarine nucleare sunt implicate în exerciții menite ”să testeze manevrele în condiții furtunoase”. La exerciții se vor alătura și mai multe nave de război ce erau plasate în apele Peninsulei Kola, unde Rusia are mai multe baze militare.

ADVERTISING

În regiunea Irkutsk, în estul Siberiei, au fost plasate în păduri lansatoare de rachete balistice intercontinentale Yars.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 6-a zi de război în Ucraina

Nu este clar dacă exercițiile au legătură cu ordinul lui Putin și nici dacă reprezintă o schimbare în programul uzual de antrenamente.

Ce e cert e că ordinul lui Putin a vizat triada nucleară a Rusiei, care include submarine nucleare armate cu rachete balistice intercontinentale, avioane ce pot transporta focoase nucleare și baze de lansare de astfel de rachete pe uscat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

SUA și Rusia au cele mai mari arsenale nucleare din lume.

Iată și relatările, minut cu minut, din celelalte zile de lupte și bombardamente, după ce Putin a lansat invazia totală:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇