Discordie în coaliție: Ciolacu nu mai vrea „comunism”, Ciucă vrea solidaritate

Discordie în coaliție: Ciolacu nu mai vrea „comunism”, Ciucă vrea solidaritate

Liderii coaliției de guvernare sunt în totală opoziție când vine vorba de economia la energie electrică. Șeful PSD, Marcel Ciolacu, insistă că românii și-au adus contribuția în 50 de ani de comunism, în timp ce Nicolae Ciucă vrea ca țara noastră să se alinieze solidarității europene.

„Nu e nimeni obligat să facă nimic. Eu, cât voi fi co-preşedinte la această coaliţie, nu o să susţin ceva să mai oblige încă o dată românii. Gata! Am fost obligaţi… Noi ne-am plătit porţia de obligaţii, 50 de ani de comunism ne e suficient”, a declarat Marcel Ciolacu pentru Antena 3, în cadrul unui interviu difuzat marţi seară. 

ADVERTISING

Ciolacu a răspuns ironic întrebat fiind la ce temperatură ambientală va lucra, în condiţiile în care unii dintre demnitari au declarat deja care sunt temperaturile pe care le vor avea setate în birouri. 

„Eu o să merg în vizită la ei şi o să văd cum stau ei, la domnul Tanczos Barna la 15 grade, o să merg des”, a afirmat Ciolacu.

La același post a fost difuzat și un interviu cu Nicolae Ciucă. Premierul liberal a respins cu fermitate ideea avansată de social-democrați conform căreia România ar trebui să uite de solidaritatea europeană.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„În niciun caz. Mi se pare absolut nepotrivit să vorbim astăzi de a renunţa la solidaritate şi a căuta acel parcurs prin care să scape cine poate. Nu cred că este o soluţie, sunt sigur că nu este o soluţie”, a afirmat primul ministru. 

De asemenea, întrebat dacă România ar putea exporta în alte state europene energie din producţia proprie, şeful Executivului a răspuns că până în prezent România a şi importat, a şi exportat gaze. 

În ceea ce priveşte activitatea ministrului Energiei, Virgil Popescu, premierul a spus că nu a criticat activitatea vreunei persoane, indiferent dacă aceasta este sau nu membru al Guvernului.

ADVERTISING

”În postura de premier, atunci când va fi nevoie să iau decizii, voi lua decizii”, a adăugat Ciucă, în acest context. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇