Criza energiei: Băncile din Danemarca distribuie pături personalului ca să nu îngheţe la birou

Criza energiei: Băncile din Danemarca distribuie pături personalului ca să nu îngheţe la birou

Băncile din Danemarca au început să distribuie pături personalului, care este astfel ajutat să facă față temperaturilor scăzute de la birou.

Danemarca a limitat încălzirea la 19 grade Celsius în clădirile guvernamentale și a încurajat companiile private să urmeze exemplul sectorului public, ca parte a eforturilor de reducere a consumului de energie, de teamă că criza va duce la întreruperi de curent.

Aproape toate băncile importante din Danemarca au urmat exemplul și au scăzut temperaturile în sucursale, potrivit unui sondaj.

ADVERTISING

Peter Froulund, purtătorul de cuvânt al celei de-a șasea banci ca mărime din Danemarca, Arbejdernes Landsbank, este citat de Bloomberg spunând că „celor 1.800 de angajați le-au fost furnizate pături ca să nu înghețe”.

Între timp, Neel Rosenberg, un purtător de cuvânt al Spar Nord Bank, a cincea instituție bancară din țară, spune, de asemenea, că „face un stoc de pături, jachete și cămăși pe care le are deja în sucursalele și birourile sale, la dispoziția celor 1.600 de angajați. Acestea sunt articole pe care le distribuim în mod normal clienților, dar angajații noștri le pot folosi acum dacă doresc”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇