Rareş Bogdan explică declaraţiile din weekend: Tata lua bateria de la maşină şi o aducea sus ca eu să-mi fac lecţiile la bec. Noi nu ne întoarcem la acea epocă!

Rareş Bogdan explică declaraţiile din weekend: Tata lua bateria de la maşină şi o aducea sus ca eu să-mi fac lecţiile la bec. Noi nu ne întoarcem la acea epocă!

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a explicat, luni, declaraţia făcută în weekend la Şcoala de Vară a TNL, când le-a recomandat tinerilor liberali să privească cu rezervă „retorica de la Bruxelles” în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă Europa în contextul crizei energetice.

El susţine că a vrut doar să atragă atenţia tinerilor cu privire la discursurile extreme sau la soluţiile extreme, care nu trebuie să fie caracteristice organismelor europene.

Rareş Bogdan a adăugat că ”retorica dezastrului nu trebuie îmbrăţişată, pentru că noi avem nişte tare” şi a precizat că tatăl lui mergea în faţa blocului, lua bateria de la maşină şi o aducea sus ca să-şi facă el lecţiile la bec.

ADVERTISING

Rareş Bogdan susţine că nu e anti-european

”Niciodată, un europarlamentar român din PNL, sau din UDMR, PMP, şi înclin din USR, sper şi înclin să cred că nici din actualul PSD, nu poate fi unul anti-european. Fără Europa, România nu poate merge înainte. Să interpretezi faptul că un europarlamentar, în speţă eu, de data asta, am atras atenţia cu privire la discursurile extreme sau la soluţiile extreme care nu trebuie să fie caracteristice organismelor europene...

(..) Nici Comisia, nici Consiliul, nici Parlamentul European nu au venit cu rezoluţii privind spălatul o dată pe săptămână, nici cu 17 grade în casă, nici cu mâncatul cozonacului cu făină de gândaci”, a declarat Rareş Bogdan, la Digi24.

ADVERTISING

El explică mai departe ce a vrut să le spună colegilor săi mai tineri: ”Dragii mei, nu vă uitaţi, că Bruxelles-ul nu a venit cu astfel de chestiuni.

Sunt voci izolate, sunt voci ale unor persoane, europarlamentari sau un fost comisar sau propunerea unor guvernatori din diverse landuri (..) dar nu este poziţia Bruxelles-ului.

Bruxelles-ul spune un singur lucru: Fiţi chibzuiţi, fiţi raţionali, fiţi echilibraţi, pentru că trecem printr-un moment complicat, dar retorica dezastrului nu trebuie îmbrăţişată, pentru că noi avem nişte tare. Tatăl meu asta făcea, mergea în faţa blocului, lua bateria de la maşină şi o aducea sus ca eu (..)  să îmi fac lecţiile la bec.

ADVERTISING

Noi nu ne întoarcem la acea epocă, lumea să ştie asta”, a promis solemn europarlamentarul PNL.

Întrebat de ce a folosit ca exemplu ”făina de gândaci”, Rareş Bogdan a mai precizat că le-a spus colegilor să aibă grijă la extremism şi la populism, pentru că ”populismul este anticamera extremismului şi România a trecut prin momente crâncene, în anii '30 şi trebuie să învăţăm din asta”.

”Uitaţi-vă ce se întâmplă în Suedia, unde un partid de extremă dreaptă a ajuns să fie numărul doi. (...) Trebuie să fim atenţi ca anumite poziţionări ale unor persoane care întâmplător populează organisme secundare ale organismelor europene, ale Comisiei, care nu sunt poziţii ale instituţiilor, pentru că instituţiile europene au o raţiune, nu vin cu chestiuni excesive”, a spus el.

Europarlamentarul Rareş Bogdan le recomandă tinerilor liberali să privească cu rezervă „retorica de la Bruxelles” în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă Europa în contextul crizei energetice.

”Să vă spălaţi zilnic, să faceţi duş zilnic, nu o dată pe săptămână, să încercaţi să nu opriţi apa când vă spălaţi pe dinţi, să nu mâncaţi făină de gândaci şi nici să nu staţi la 19 grade”, le-a spus, sâmbătă, liderul liberal colegilor săi din organizaţia de tineret.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇